KASTRERA alltid din katt!

Jag hittade följande VÄLDIGT tänkvärda resonemang på Emmys blogg:

stray_gaza

”Jag kan vara ärlig och säga att för något år sedan, så ville även jag väldigt gärna ta kattungar efter en av mina katter. Men efter ett tag la jag ner dom planerna eftersom jag inte vågade utsätta min katt för en förlossning, OCH…idag skulle jag inte ta kattungar efter någon av mina katter eftersom de i generationer framåt kan springa som förvildade tamkatter ute, hemlösa och lidande som kommer från just MIN hona. För även om jag ser till att kattungarna som lämnar mitt hem är chippade och vaccinerade och hamnar i bra hem, så kan jag aldrig tvinga mina köpare att kastrera sin katt. Och då om fem eller tio år så springer det avkommor efter min hona där ute, som kanske har blivit dumpade? spottade på? misshandlade? är det då inte mitt ansvar på sätt och vis? Klart det ÄR!

Å Emmy vad jag önskar att alla kattägare tänkte lika klokt som du!?? Då skulle vi få det ganska lugnt på katthemmen…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

13 reaktioner till “KASTRERA alltid din katt!”

 1. Matte säger samma sak om hundar, hur törs ni sälja valparna man vet ju aldrig vilket hem de får. Människorna kan vara hur trevliga som helst men sen visar det sig att de inte skulle ha djur överhuvudtaget. Tyvärr har katter för låg status i samhället, borde gå att lagstifta om det men våra politiker är som de är. Matte blir så arg och vi med när hon läser om alla katter som folk bara kastar ut när de tröttnar på dem. Hoppas att alla sällskapsdjur och andra med för den delen, att de får det bättre nästa år än vad de haft det här året.

  Taxkramisar.

  1. Men man kan skriva köpeavtal på ett sådant sätt att man kan ha rätt att ta tillbaka valpen/kattungen om man misstänker att den inte sköts bra. Det är ett sätt att skydda den.
   TassKram Wikki

 2. Matte säger samma sak om hundar, hur törs ni sälja valparna man vet ju aldrig vilket hem de får. Människorna kan vara hur trevliga som helst men sen visar det sig att de inte skulle ha djur överhuvudtaget. Tyvärr har katter för låg status i samhället, borde gå att lagstifta om det men våra politiker är som de är. Matte blir så arg och vi med när hon läser om alla katter som folk bara kastar ut när de tröttnar på dem. Hoppas att alla sällskapsdjur och andra med för den delen, att de får det bättre nästa år än vad de haft det här året.

  Taxkramisar.

  1. Men man kan skriva köpeavtal på ett sådant sätt att man kan ha rätt att ta tillbaka valpen/kattungen om man misstänker att den inte sköts bra. Det är ett sätt att skydda den.
   TassKram Wikki

 3. uhm… jag har en liten fråga. Hur gammal måste kissen vara för att kunna kastrera? Tänker på Lilla Mjau som jag tar hon om från och med ikväll som bara är en kattunge ännu…

 4. Nemen Wikki jätte bra att du sprider mitt budskap vidare, vårat budskap allas budskap som arbetar för ett bättre kattliv en högre status!!

  Nospussar på dig!

  Ps Du har en kanon blogg, jag hoppas verkligen din husse blir friskare snart uppdatera oss gärna hur han mår!

  1. Det budskapet har jag nog trummat med tassarna för ända sedan jag startade min blogg för ett par år sedan och det är samma bud som alla katthem förespråkar. Så det får vi jobba vidare på allesammans!
   Tack för kattplimangen!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *