Vad varje innekatt drömmer om

Alla tror absolut att en innekatt MÅSTE längta efter att få komma ut… Men det är faktiskt inte sant! Om katten själv får välja, så finns det gott om katter som definitivt inte vill sätta en enda tass utomhus! Trots att de en gång varit utekatter! Trots att ytterdörren ofta står på vid gavel och alla andra går in eller ut…

Sitter din innekatt i fönstret och verkar titta LÄNGTANDE ut? Eller är det DINA känslor som lägger in längtan i kattens beteende, för att något i din inlärda bild av katter säger att katter ”ska vara ute också ibland” och måste följdaktligen längta dit? Medans den katt det berör, ur sin egen synvikel, bara sitter och TITTAR ut…. likaväl som den hade kunnat sitta och titta in i vardagsrummet, titta på dej, leka med en papperstuss eller sova i tvätthögen?!
trasig_ruta__bra
Ge kisse en plats i fönstret att titta ut – se gärna till att frisk luft kommer in. Men få inte ångest över att du inte kan släppa ut katten om kringmiljön omöjliggör det. Katten saknar det troligen inte, om den blir väl tillgodosedd med lek och motion inomhus, och vänjs vid inomhusliv. Katter lever i ett ständigt nu och har lämnat gårdagens liv bakom sig. Njut av det, du också!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

11 reaktioner till “Vad varje innekatt drömmer om”

 1. Tack, har ständig ångest över att vi leker för lite med katterna och ändå har jag svårt att tänka mig några katter som får mer uppmärksamhet… :/

  1. Men ändå: Alla dessa katter har faktiskt varann! De har en trygg flock i ett varmt och skönt, rent och matförsett ”bo” och människor som är goda mot dem… Visst längtar somliga ut mer än andra – men kanske längtar många mindre än man tror!
   TassKram Wikki

 2. Min ena handledare bor mitt i stan, och har en kisse som han tar ut i koppel ibland i parker och på innergården. Han säger att det är kul för den att gå runt och nosa på olika grejer ibland. Men dom kan säkert ha ett lika bra liv helt inomhus… Det viktiga är nog att dom har nån sorts sysselsättning.
  Pratade en gång med en kattuppfödare som sa att hon bara sålde kattungar till folk som insåg att man faktiskt var tvungen att lägga lite TID på att leka med katten osv. Det är inget fel att ha den inne hela tiden (även om hon själv också har en takförsedd inhägnad i trädgården som hon släpper ut dom i), men katten ska inte behöva sitta själv och glo på fyra väggar dagarna i ända!

  1. Ja det är viktigt att inse att en katt är en levande varelse som behöver tid, umgänge och aktivitet för att trivas. Det är inte en prydnadssak som sitter still i ett hörn eller en automat som går av sig själv.
   Promenader i koppel är alldeles utmärkta och går att göra ganska intensiva och livliga om man tränar på det! Att tassa runt och nosa en halvtimme-timme får hjärnan att jobba och det är minst lika tröttande som en språngmarsch.
   Så kom ihåg: En katt ska ha av din TID! – för att må bra!
   NosPuss Wikki

 3. Så bra skrivet! För det är ju just de här sakerna matte har dåligt samvete för-längtan ut! Tasskram

  1. Människor ska inte ha så många samvets-nödar… De flesta goda människor har dem i onödan, medan de som BORDE ha samvets-nödar ofta inte har det!
   NosPuss Wikki

 4. Det visst vi redan, för mattes ena valp var här och hade sin misse med sig. Den var inte alls intresserad av att gå ut, men på våra stenplattor var det helt ok att vara när solen sken.

  Taxkramisar.

 5. Det visst vi redan, för mattes ena valp var här och hade sin misse med sig. Den var inte alls intresserad av att gå ut, men på våra stenplattor var det helt ok att vara när solen sken.

  Taxkramisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *