Efterlysning: Fabrikssymaskin bra begagnad

hellokittysewingmachine1

Sökes: En robust stryktålig symaskin, kanske typ fabriks-symaskin …eller liknande!

Något lite bastantare än den här översötade HelloKitty-saken dock. (Som troligen kanske klarar att sy enkla hårband?)

Jag har några vänner som syr massor av jättefina kattsaker och säljer till förmån för katthemsverk-samhet: Små charmiga ”kattcampingtält” och ”soffor” och mycket mera. Du som kollar på Hittekatter iFokus känner säkert igen de här:

kattcamping_2

Men det visade sig kräva en bättre symaskin än en ”vanlig fin-symaskin”… Det måste vara mycket kraftigare nålar och maskiner byggda för att sy i många lager med rejäla material. Då krävs en stadig metallram och en stark motor. Annars håller inte den stackars
symaskinen för det slitaget.

soffa1

Hjälp oss att hitta en hållbar symaskin! Kanske har du en sådan dundersymaskin som ”bara står och skräpar”??? Eller vet någon som står nånstans? Som vi skulle kunna få till ”Sytanterna”???

Ibland, när vi er om en hjälpande tass, så har inte alla möjlighet att skänka pengar, men de erbjuder av sin tid och sin kunskap, vilket också är uppskattat och dyrbart i sig. Några eldsjälar, som p g a utslitna kroppar inte längre förmår kravla runt i buskar, soprum, hamnar, garage, husgrunder och annat för att fånga en skyggis, de gör istället sitt bidrag genom att tillverka kattsaker som används i katthemmen eller som säljs för att dra in pengar. Dessutom, det finns kattälskande vänner som skänker filtar, tyger och material, som vi verkligen vill se till att använda.

sewingmachineanimated

Ni ska veta att det här syendet – som sedan säljs på Tradera och på katthems loppisar – det drar in lite pengar! Särskilt så här till jul.  Och allt vi gör för att hjälpa katterna, det går åt.

Så snälla, leta symaskin åt oss?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “Efterlysning: Fabrikssymaskin bra begagnad”

 1. Var just på väg att säga att vi har en symaskin som ni kan få… men så insåg jag att den förmodligen är för vek, det är en vanlig symaskin och ingen industri-maskin. Skall dock höra mig för – känner ju en del folk som syr, särskilt en kille som numera bor i Falun som syr bröllopsklänningar, scenkläder m.m.

  Tycker att det är suveränt att ni kan få in pengar genom att sy och sälja! Skulle gärna bidra, om jag hade råd… tror du att det finns någon marknad för virkade grytlappar? Det är det enda handarbete jag klarar av…

  1. Ja det här syendet har redan knäckt en vanlig Brother-symaskin… men hittar du något så är det vår gemensamma vän Gunilla som ska ha den!
   NosPuss Wikki

 2. KOnstigt att symaskinen inte klarar det, min pappa syr i kraftig segelduk (båtsegel) på en ”vanlig” symaskin. Kanske ska kolla upp vad det är för märke?

  1. Hi hi ja det har gått åt både en AEG och en Brother… Och Stora matte har sänkt en bara 6 år gammal HusQvarna… De verkar inte byggda för tuffa syjobb.
   TassKram Wikki

 3. HEj! Tack för att du tar upp det! Hat fått em förfrågan från den som köpte en av de fina kuddarna du sände mig. HOn hade dessvärre slarvat bort lappen som jag lade med. Varifrån kom den? Det var ju samma ställe som båda kuddarna kom ifrån. Du kan maila mig om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *