Har din katt kommit bort?

Se till att efterlysa din katt snarast! Vänta inte 2-3 veckor om den ”kanske” kommer hem! Då kan det vara för sent…

blackcat

Att vända sig till polisen och det lokala katthemmet är en god idé om man har en katt som försvunnit. Men det finns också flera andra sökvägar – en oerhört bra sajt är Kattpolisen iFokus, där det också finns massor av tips, efterlysningssida, upphittatsida och lista på alla landets katthem.

”Mitt” katthem i Örebro har en egen efterlysnings-/upphittatsida där den som letar katt kan få hjälp. En god idé är också att gå in på sidorna hos katthem i omkringliggande orter, för det händer inte sällan att en katt slunkit in i ett fordon och så oönskat följt med till ett fjärran mål.

catvans

Nästan alla katthem har liknande informationssidor. Men nöj dig inte med att titta EN gång – gå in ofta och under lång tid!

Sätt upp lappar med kattens bild och kontaktinformation i närområdet – i portar, butiker, tvättstugor. Lägg i grannarnas brevlådor. Pratar med folk som ofta rör sig i området vid olika tider – motionärer, postkörare, renhållningsarbetare.

Kan du lämna en dörr på glänt så att katten kan ta sig in själv, om den hittar hem? Det finns många små saker man kan försöka sig på, beroende på i villken miljö och i vilken situation katten försvunnit. Ställ ut mat åt katten på platser där den brukar vara. Att bädda en liten bolåda (inklädd med plast så att den klarar lite nederbörd) med kattens filt i och ställa i en skyddad vrå kanske kan också hjälpa till.

klsare1

Om du känner din katt väl – fundera ett tag på vilken typ av plats den skulle kunna tänka sig att söka sig till, hur långt bort den skulle orka springa? Tyvärr svarar inte alla katter med ett mjau eller med att komma när man ropar på dem…

Givetvis är inte den första tanken när man skaffar sig en kisse att den ska komma bort, i synnerhet inte om den ska vara innekatt. Men det händer alldeles för ofta att också innekatter smiter ut av nyfikenhet, av misstag – ja t o m att de släppts ut i samband med inbrott! Så ID-märk din katt! Och glöm inte att registrera märkningen i kattregistret hos Kennelklubben!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *