4½ år mellan Mjurres bad?

_mjurre_

Mjurres mage verkar fungera bra och nu kan han få gå ut på egen tass igen. Återstod bara ett dilemma, och det var att han behövde badas! Han vägrade tvätta bort paraffinoljan som kommit i pälsen och nu började den lukta lite illa. Hela halskragen och bröstet bestod av kletiga tovor.

Så det var bara att inhandla ett bra fettlösande schampoo och ett bra ”rätt” återfettande balsam för Stora matte. Kattschampooflaskan som stod i ”kattskåpet” visade sig nämligen ha stelnat – det var säkert 5-6 år gammalt! SÅ OFTA badas Landet-katter! Mjurre har nog bara badats 2 gånger tidigare i livet – en gång när han slagits och den andra katten träckade ned honom, och en gång när han fått tektyl och olja från traktorn i pälsen. En frisk bondkatt sköter sin päls själv, så är det ju.

_mjurre_1

Rent matematiskt skulle det betyda ett bad var 55e månad ungefär!

Stora matte tog något bävande in Mjurre i badrummet, där ljummet vatten väntade i badkaret….

Då händer det oväntade: Mjurre sätter sig spinnande i det varma vattnet! Och låter sig utan minsta protest blötas, schamponeras och gnuggas… Tvärtom, när duschslangen med mer varmvatten börjar spola ur schampoot, då riktigt njöt han! Kattschampoot (Esprees Energee ”Dirty Cat”) doftade mycket milt och så följde ett lika milt kattbalsam (Esprees ”Silky Show Cat”), som fick sitta i en liten stund. Och där satt Mjurre lugnt kvar i badkaret utan att bli fasthållen. Efter en sista avsköljning blev han grundligt torkad – ja det mesta ruskade han ju ur pälsen själv, det var ganska blött på vägg och dörr.

_mjurre_2

Då fick Stora matte nästa överraskning: Mjurre satt tacksamt stilla och lät sig torkas med fönen!
Trots att den väsnades en hel del…

Sedan slickade han sig fin och såg riktigt nöjd ut! Och Stora matte, som oroat sig och varit på helspänn, kunde slappna av och konstatera: ”Det är som vanligt med katter – de gör aldrig riktigt som man tänkt sig!”

Idag på morgonen var Mjurre lysande vit och fluffig där pälsen tidigare varit grå och kladdig. Hela han doftade vårmorgon…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

18 reaktioner till “4½ år mellan Mjurres bad?”

  1. Katter tycker ju om att vara riktigt rena. Och att lägga sig på den senaste rena tvätten… =^:^=
   TassKram Wikki

  1. Nej nej stopp – spinn för henne, annars kanske hon blir arg och släcker ner bloggen igen? Stryk henne medhårs på pälsen för katten!
   NosPuss Wikki

 1. Kanske inte är så läskigt med bad ändå? Vi har aldrig provat faktiskt men det här verkade mysigt. Tasskram

  1. Jag tror att det här med att bada en katt ofta är en katastrofal strid kan bero på ovana både hos katt och badare. Alla utställningskatter som är tränade tar det ganska cool. Vi andra som badas ”vid behov” eller nästan aldrig – ja det klart att det kan bli otäckt. Men Mjurre gillade verkligen sitt bad! (Eller dusch snarare)
   TassKram Wikki

 2. Härligt att han ville bada:) Jag har ju badat mina kissar ett par gånger med minkoljeshampo:) Mmmmm , va de doftar gott! De verkar tycka att det är skönt att bli rena men lukten vill de nog bli av med.. Slumpen löser det på sitt sätt – somnar i kattlådan oavsett om den är nyligen rengjord eller nybajsad…
  Tur för honom att han gillar badet i alla fall:)
  Kram Jam o Spinn

  1. Ja det viktiga är bara att man låter katten få ett lugnt bad och att man använder bra schampoo med rätt återfettning. Sen är det roliga att hur grundligt man än badat kisse så slickar de sig noga efter badet, som om de skulle vilja göra om det hela själva… De kanske smakar godare då.
   NosPuss Wikki

 3. Otroligt att han lät dig badas så enkelt -det skulle aldrig ha fungerat med min Zorro. Men Zorro är innekatt så han behöver som tur är inte badas. 🙂

  1. Ja en del katter lyckas ju hålla sig fina utan bad… Det är ju ganska individuellt. Sedan finns det tillfällen när katter varit sjuka – som nu Mjurre – och inte orkat sköta sin päls, då kan de behöva hjälp.
   Klappa Zorro från mig! *spinner*
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *