Flera brodyrkatter vill du väl göra?

Jag har en alldeles speciell favorit när det gäller katt-brodyrer, och det är Margaret Sherry! Hennes bildstil och mönster har en speciell sorts efterstygn som ger ett alldeles speciellt liv till väldigt charmiga handarbeten. Här är ett exempel:

heritagecatpattern
Först broderar man i alla färger med vanliga korsstygn:purr_suitsml

Sedan lägger man till efterstygnen, som har ett eget mönster:

heritagecatbackstitch
– Vilket ger den speciella charmen åt katten!

Bara genom att googla på Margaret Sherry hittade jag hundratals bilder på underbara kattbroderier. Lagom att sätta igång så här innan jul!

ms_cat  svart_spret
Undrar om hon skulle kunna designa en Wikki-brodyr???!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Flera brodyrkatter vill du väl göra?”

 1. Sherry är en av mina favvo-tecknare!
  Har sytt klart ”I’m not fat, I’m fluffy!”, men inte ramat in den än . . . Ännu en sak som måste göras. 🙂

  1. Jag har sparat ned alla mönster och bilder jag kunnat hitta, inte så många hittills… men det blir nog fler! *spinner*
   Ska försöka få matte att fixa nåt broderi, men hon är mer för frihandsbroderi av egna mönster…
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *