Folhammars katt-rauk

Det finns en katt-rauk vid Folhammar utanför Ljugarn på Gotland. Tror du mig inte? Så här ser den ut:

__folhammar

Folhammar naturreservat sträcker sig längs stranden från Halsgårdeåns mynning söderut ned till Vitvärs fiskeläge, en sträcka på ca 1,8 km. I den centrala delen av reservatet finns ett vackert ca 500 m långt raukfält som består av ett stort antal upp till 6 m höga raukar. Den revkalksten som raukarna är uppbyggda av är rik på fossil, främst av stromatoporoider, s.k. ”kattskallar”, men man hittar även lämningar av sjöliljor.

folhammar

Fullt av andra katt-rauk-kompisar! Och så i månljus:

raukar_in_moonlight_ram1
(Kvällsfoto lånat av P-M. Héden – besök hans astronomiska blogg!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Folhammars katt-rauk”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *