Därför ska du ha en svart katt:

1. Nya forskningsrön gör gällande att svarta katter är friskare och lever längre än katter med andra färger! De har bättre immunförsvar och får färre skador. Kan det bero på att de är smartare också?

2. Om du tillhör de moderna älskarna av svart design ifråga om kläder och möbler – matcha dem med en svart katt! Det kommer inte att märkas att den fäller pälshår!

3. Svarta katter betyder oerhörd lycka och tur i de flesta kulturer, oavsett vad vi här i Skandinavien tror. I Japan är en svart Neko högt skattad, och på de brittiska öarna skulle varje fiskare med självaktning ha en svart katt för att komma till bra fiske och hem igen!

4. Fundera på vilken färg den första katt har som ditt lilla barn ritar… mer än 70% ritar svarta katter!

5. Många berömda personer har haft svarta katter – troligen är det en bidragande orsak till deras framgångar: Winston Churchill, Edgar Allan Poe, Théophile Gautier, Alexander Dumas, Kim Novak, Raymond Chandler…

plushie

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

11 reaktioner till “Därför ska du ha en svart katt:”

 1. I vårt hus är vi tre som delar plats, vi har en rödhårig tvåbent, en rödhårig fyrbent som anser sig vara kung av huset och minstingen är en fyrbent tuxedo, räknas det som svart eller behöver vi en till som är helt svart för att få mer tur? 😛

  Tass och kram från Catta, Woddy och Tarzan

  1. Sammanlagt tror jag alla dessa tassar bör bringa en fantastisk tur till hushållet!
   Klappa dem alla!
   NosPuss Wikki

  1. Det fanns en artikel i New Scientist ”Black cats may be the more fortunate felines” – med innehållet ”Unlucky black cats have a survival advantage over their fairer kin – genetic resistance to disease is one possible reason” skriven av Shaoni Bhattacharya den 04 mars 2003. Tyvärr lyckas jag inet öppna artikeln när jag försöker på New Scientist… Men här finns lite fler länkar:
   Forskning av Travis, John: Feline finding: Mutations produce black house cats, jaguars. Science News 163(March 8):147-148. Available at http://www.sciencenews.org/20030308/fob2.asp . Plus hittade dessa: http://www.genomenewsnetwork.org/articles/03_03/black.shtml och http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12620197?dopt=Abstract
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *