Kan en katt få människosnuva?

Influensa A H1N1 heter den nya influensan, tydligen. Låter ungefär som de där bokstäverna som står på rosetterna som utställningskatter får: CAGCIB… NOM….

pandemi

Krisinformation läser jag de lugnande orden:

Kan hundar och katter bli sjuka i influensa?

”Nej det finns inga rapporter om att den nya influensan smittar hund eller katt.”

Källa: Socialstyrelsen, Statens Veterinärmedicinska Anstalt

Socialstyrelsen har i samråd med smittskyddsläkarna och Smittskyddsinstitutet beslutat att strategin nu övergår från att försöka förhindra spridningen till att i stället försöka minska effekterna av influensan. Vaccin kommer att vara klart för leverans i slutet av september eller början av oktober. Vaccin är beställt i 18 miljoner doser. Det krävs två vaccinationer med minst tre veckors mellanrum för fullgott skydd. Stora resurser kommer att sättas in för att klara vaccinering av så många som möjligt.

Tack, det kan vara bra att veta. Men för våra mattar och hussar som kan riskera att bli sjuka – och i synnerhet all personal på våra alla katthem runtom i landet: Gå och vaccinera er!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Kan en katt få människosnuva?”

 1. Om man, som jag, har bautafobi för det där verktyget som används vid vaccination, så är det bara att försöka ta hand om sig själv så gott som går . . .

  1. Men dom påstår ju att den här flunsan inte ska vara så farlig – risken är bara att så väldigt många kommer att bli sjuka samtidigt. Det är då en massa samhälleliga problem kan uppstå, i vården t ex och matdistibutionsleden.
   Så hamstra lite kattmat och kattsand, så reder sig nog resten???! ^^
   TassKram Wikki

 2. Låter bra! Men ska vi verkligen hamstra?! En hamster håller ju inte så länge när man lekt klart med den;-). Matte får nog satsa på torrfoder…vi har faktiskt aldrig sett en mus.
  Dui och Deco

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *