Sakura – körsbärsblommornas kattfé

sakura

Sakura kallas den berömda japanska körsbärsblomningen. Under mars-april fylls träden av rosa, vita, enkla eller dubbla körsbärsblommor – nyhetsmedierna rapporterar noggrant om var de första blommorna kommer och när 5-6 knoppar slagit ut på vissa träd anses blomningen ha startat. Japanerna firar det med ”hanami”, tar ledigt från arbetet, klär sig fina och går ut för att bara njuta av detta naturens under. Parkerna fylls av festande människor och det går åt en hel del saké och öl…

sakuro_geisha

Det finns över 400 olika sorters körsbärsträd i Japan, och den populäraste heter somei-yoshino (Yedoensis). Sakura är annorlunda än körsbär i andra länder, eftersom träden inte bildar några bär! Man skiljer också på vad som kommer först på trädet, blomman eller bladen, och på hur tidigt/sent de blommar.

sakura_fairy_cat1

Och då är det inte så svårt att tänka sig träden fulla av älvor och älvornas katter… ”The Sakura fairies like to put bells on their pet kitties so they’re easier to find among the blossoms!”

=^:^=

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Sakura – körsbärsblommornas kattfé”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *