Katten Casper älskar att åka buss

casper
12-åriga katten Casper i engelska staden Plymouth har fastnat för att åka buss. Länge har han åkt samma busstur varje dag – utan att ägarinnan har haft en aning om vart katten tagit vägen.

https://youtu.be/r9mSu3GEgrI

”Busschaufförerna kom och berättade för mig. Jag kunde inte tro det först, men det förklarar en del!” säger Susan Finden. Casper adopterade hon från ett katthem för sju år sedan. Sitt namn har han fått efter det snälla lilla spöket – just eftersom han har en benägenhet att försvinna spårlöst. I själva verket tar han på treans busstur och åker en dryg timme på bussen.

casper1

Under resan som är knappt två mil lång hinner han se byns centrum, flera förorter, ett historiskt varv och en flottbas. Casper’s resor har tagit honom från hemmet vid Poole Park Road till ändstationen Royal Parade och åter, via St Budeaux Square, HMS Drake, Keyham, Devonport och Stonehouse! ”Han älskar människor och vi har en busshållplats precis utanför vårt hus så det måste vara så det började, han följde efter alla andra som klev på.” Casper ställer sig artigt i kö med övriga resenärer.

casper2

”Han brukar ligga längst bak i bussen. Ibland går han mellan folks ben, men han har aldrig orsakat några problem.” säger chauffören Rob Stonehouse.

caspar

”Casper är snabb att komma på bussen. Men när han ska kliva av märks det att han är tolv år. Alla som kör linjen känner till katten och brukar se till att han kommer av vid rätt station.” De tänker inte ta betalt för hans resor.

Bussbolaget First har också satt upp en lapp på kontoret där de ber alla att se efter den gratisåkande passageraren. Ja, Casper är så populär att bussfirman funderar på att dekorera en stor Ugobuss med kattens foto på sidan!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Katten Casper älskar att åka buss”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *