Besviken – Katthemsröstning i Hemmets Journal

”Rösta fram landets bästa katthem!” står det i mailet jag får från Hemmets Journal. Klickar in på länken www.hemmetsjournal.se/Djur/reportage/Var-finns-Sveriges-basta-katthem/ och hittar en lista på 10 olika katthem/djurskyddshem. Men ”mitt” katthem Örebro Katthem finns inte med???! Jag blir så besviken!

Inte för att jag missunnar ett katthem med mindre omfattande verksamhet att vinna pengar till sitt katträddande, nej verkligen inte.

Det är bara det att börjar man jämföra de nominerade rent statistiskt, så funderar man om inte fler katthem borde platsa och få vara med i omröstningen? Den här tabellen är inte komplett, tom ruta är saknad uppgift, men jag justerar den gärna om jag får rätt uppgifter:

stats

3-månadersregel är något som Djurskyddet har, dvs att katten får vara max 3 månader i verksamheten. Regeln följs dock inte av alla.
Jourhem har nog de flesta katthem men det framgår inte hos alla hur många katter som finns intagna i den verksamheten.

Summan av det jag vill säga är dock:
Titta vad många katter det finns bara i de ovan angivna verksamheterna!
– Stöd Ditt lokala Katthem!
– Adoptera en hemlös katt!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

13 reaktioner till “Besviken – Katthemsröstning i Hemmets Journal”

  1. Ja du jag tror HJ får mer kritik för det, massor av kommentarer har öst in hos dem!
   Det känns som att det där inte var helt genomtänkt… tyvärr.
   *suckar* Wikki

  1. Du vet, det finns katter som är tuffa nog att klara tre hundar och en kanin… *ler*
   TassKram Wikki

 1. Och Stockholms katthem var inte heller med, där jag under ett par år var jourhem. Det är en mycket seriös verksamhet som har fina lokaler och som har en regel om att man måste besöka ”sin” katt minst tre gånger innan man får ta hem den. De följer också med och levererar katten och ser vilket ställe det är den kommer till. Mycket bra!

  1. Ja jag tyckte verkligen det var ett dåligt urval – plus en sned favorisering på Djurskyddets katthem. Och jag gillar inte deras 3-månadersregel – Örebro Katthem får inte ansluta sig till Djurskyddet eftersom de vägrar ha 3-månadersregeln…
   Återstår att se vad som händer!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *