Kantarellerna är här, rapporterar Ville

Kantarellkatten Villes goda nos har gjort det igen! Hittat kantareller! Fyndet skedde för lite mer än en vecka sedan, men Stora matte har inte kunnat ladda upp bilderna förrän nu:

reller1
Det var när hon smög omkring i skogen med kameran för att fotografera grävlingen, som Ville saboterade fotograferandet genom att uppge sitt berömda ”Mjauo-oo-oo” som betyder ”Jag har hittat snygga gula svampsaker! Kom och titta!” ”Ville, det är strax efter midsommar och inte alls svamp-säsong, vad håller du på med?” suckade Stora matte, men hon gick och tittade efter i alla fall. Och Ville spann triumferande när sedan stekpannan på kvällen puttrade full med nyrensade kantareller i smör…
inaville

Här får Ville beröm och klappar av kompisen Marina!

PS: Ville letar BARA fram kantareller i sin hemmaskog, och BARA åt Stora matte. Så han kan inte lånas ut för kantarellsökning i andra skogar!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Kantarellerna är här, rapporterar Ville”

    1. För några år sedan var Ville i varenda kvällstidning och i radions reportage när han letade kantareller med en flock journalister i svansen. Det tänker han inte göra om…
      NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *