Sommarkattens gråt – en trogen repris

Jag sitter här vid vägens kant
ett litet kattebarn
Nyss så var jag i din famn
nu är jag lämnad kvar
Jag såg din bil så blank och stor
dra bort med dig och barn
Jag sitter här en sommarkatt
när ni drar in till stan

sommarkatt1

Jag sitter här på stugans trapp
ett litet kattebarn
Jag drar min tass mot dörrens trä
men jag får inget svar
Din stuga är tyst och dörren stängd
och låst med dubbla slag
Jag sitter här och skälver till
och längtar efter mat

Jag sitter här en natt, en dag,
ett litet kattebarn
En sommar var ni allt för mig
ni var min hela värld
Tänk om jag vetat vart ni for,
och vad jag gjort för nåt
som sitter här hungrig, i ensamhet
som om jag kastats bort

Jag sitter här vid Himlens port
ett litet kattebarn
Att få ett liv var alltför stort
Jag fick en sommar med sol i päls
och barnens smek
och somnar i en dröm
att vakna upp i någons famn
och inte vara glömd

——————————————————————————–
(Stora mattes dikt om sommarkatten)
Skaffa INTE sommarkatt!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Sommarkattens gråt – en trogen repris”

 1. *gråter*

  Att folk inte har lärt sig detta än! Vi är levande individer och förtjänar att behandlas med respekt!

  Tass

  1. Men katthemsjobbande mattar som min ser kattlivsbaksidor varje dag. Och det är INTE katternas fel…
   Vi har tur, vi som har bra människor!
   TassKram Wikki

  1. Örebro Katthem har en bättre variant: Ha sommarkatt genom att vara jourhem åt en hemlös kisse över sommaren?!!! Mer info finns på hemsidan.
   TassKram Wikki

 2. I juli ska Madame få vara hjälpmatte åt två små katter som behöver lite ompyssling medans deras stormatte, samt lill-husse/matte är bortresta. Fungerar det bra ska vi tänka över det där med att ta hand om en katthemskatt till, så Madame har lite sällskap.

  1. Hurra vad bra! Jag hoppas Madame gillar att få kamrater… Själv var jag tveksam till fler katter i hushållet, men nu när både Nova och Vevve bor har så är det riktigt mysigt! Idag leker vi i prasseltunneln…
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *