Katt-balkong-projektet

Här är i alla fall början till det:

__large31

Stora husse kom släpande på en smäcker men stadig lagerhylla som sågades till och sattes fast i balkongen. Hyllplanen sitter lite olika så att alla katter kan få en liggplats samtidigt om man vill. Nova som älskar att klättra kan gärna få den översta hyllan!

Hon har faktiskt varit så klättrig så att matte en dag hittade henne sittande på ovankanten av balkongdörren, dit hon måste ha hoppat på nåt sätt. (Men ibland kan vi katter flyga, men berätta det inte för matte!)

__large32

En del hyllor har stora husse förlängt lite fram till den lite mörkare stolpen (Som jag har huvudet lite bakom på bilden) och så ska matte klä in den stolpen med heltäckningsmatta och sisalrep, så att vi ska kunna både klättra och klösa på den. Det blir en beigebrun matta som hon hittade på Rusta igår för en billig slant, så det inte gör nåt om vi klöser mycket på den. (Hon är fiffig, min matte! Det är hon som tänkt ut hela konstruktionen.) Så ska vi så klart ha lite mjuka saker att ligga på härute…

__large33

Som ni ser så har vi rejält nät på vår balkong. Sen har matte gjort en annan fiffig grej, satt upp en tunn tyllgardin framtill – det håller den hetaste middagssolen borta, plus en hel del oönskade kryp.

__large34

Och vid bordet finns de här fina växterna, fast balkonglådan har flytatt till sin hållare, som är dubbelt kattsäkrad med både skruvar och ståltråd.

Och ja, det är fullt av kart på mattes jordgubbsplanta!

Visst har vi det härligt!

*spinner högt*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

5 reaktioner till “Katt-balkong-projektet”

 1. Härlig balkong ni har fått!
  Men det där med oönskade kryp vet vi inte om vi håller med om-flugor mm är ju jättekul att jaga!
  Och bra för konditionen säger matte 😉
  Nosgos från Dui och Deco

  1. JA men vi har lite öppet på sidorna så några roliga kryp kommer det in. Man kan också ha jättekul med en gräshoppa… hihi!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *