Djurskyddet har extra styrelsemöte

Det blev en het potatis av katthemmens existens efter förra veckans uttalande av den i styrelsen nyinvalde ledamoten Bo Hannersjö. Hans åsikter om dessa visade sig gå stick i stäv med Djurskyddsföreningens, och mötte en massiv kritik från katthemsorganisationerna. Så pass blåsigt blev det att det idag kallats till extra styrelsemöte i Stockholm. Styrelsen har under helgen försökt få Hannersjö att avgå frivilligt. Han anses med sin åsikt inte kunna sitta i en förbundsstyrelse, som driver kraven på en förbättring av kattens villkor som sin viktigaste politiska fråga.

ds2

Djurskyddet arbetar aktivt för att öka kattens status i samhället med krav på obligatorisk ID-märkning och registrering av katt. I väntan på det är katthemmen ovärderliga och de frivilliga som arbetar där guld värda, anser Djurskyddet.

Ovanstående bild finns på deras hemsida, och från Djurskyddets vice ordförande har jag fått följande svar på det mail jag sände till deras styrelse i fredags:

Uttalandet som Bo Hannersjö gjort i artikeln i Falu-kuriren är hans personliga åsikt och står i stark kontrast mot Djurskyddet Sveriges åsikter och syften. Vi tar därför avstånd från hans uttalande. Vår och organisationens uppfattning är utlagd på hemsida, www.djurskyddet.se

Bo Hannersjö får själv svara för sin syn.

Vänligen Gunnela Ståhle, Djurskyddets styrelse

och från deras förbundssekreterare kom följande:

Hej!

Vi står inte alls bakom Bo Hannersjös åsikter. Ett uttalande från övriga styrelsen finns att läsa på vår hemsida, www.djurskyddet.se. Bo Hannersjö får själv svara för sin uppfattning och om han anser sej kunna sitta kvar i en styrelse för en organisation vars främsta verksamhet är just katthem och som driver kattfrågan som en av de viktigaste politiska frågorna.

Med vänlig hälsning

Åsa Hagelstedt Förbundssekreterare

Vad jag uppskattar människor som handlar och tar ställning till katters värn! *spinner jublande högt*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

5 reaktioner till “Djurskyddet har extra styrelsemöte”

  1. Vi alla är glada för Djurskyddets inställning och ditt engagemang att väcka frågan, såväl direkt till Djurskyddet som här på din blogg!!

    1. Kattreporter Wikki återkommer med mer nyheter när det finns några – ska bli synnerligen intressant. Min kollega Pia Persson på Dalarnas Tidningar håller mig underrättad!
      NosPuss Wikki

  2. Husse och jag undrar fortfarande hur mjaousan han lyckades komma med där alls. *fattar noll*
    Men nu är vi lyckliga över att han är borta. *klappar tassarna*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *