Den här veterinären är väl inte riktig i huvudet?

fkjsdjurskydd2

Dalarnas Tidningar citerar veterinär Bo Hannersjö från Enviken, som nyligen invalts i Djurskyddet Sveriges förbundsstyrelse: ”Katthem kostar bara pengar och löser inte problemen med landets 100 000 herrelösa katter.” Han tror mer på att avliva de hemlösa, eller som han kallar det, förvildade katterna. ”Jag kommer att verka för det i förbundsstyrelsen, då katthemmen slukar för stora resurser både ekonomiskt och personellt.” De resurserna anser han att behöver sättas in på lantbrukets djur, slaktsvin och värphöns är de djur som enligt honom har det svårast i dag. ”Det är ute bland dem jag vill se de frivilliga krafter som i dag sliter på katthemmen. När det gäller katthemmen kostar lokaler, kastrering, vaccinering och ID-märkning så mycket att de ständigt går med förlust.” Bo Hannersjö menar att det måste vara fel att nästan bara rädda katter och vänta på arv för att får verksamheten att gå ihop. Se artikeln: www.dt.se/nyheter/dalarna/article435983.ece

*morr fräs klös*
jag blir så arg så jag kokar!

Hur sjutton är den här karln funtad? Han vet uppenbarligen ingenting om dagens katthems ekonomi, organisation eller funktion, för eljest skulle han inte uttala sig så idiotiskt!

 1. Mer än 90% av alla katthem finansieras med privata medel, donationer och sponsorer. Ingen mer än de själva har att lägga sig i vad de spenderar sina pengar på – i detta fall hemlösa katter. Inte frågar någon om alla som arbetar i idrottsrörelsen skulle kunna sluta med det och ägna sig åt sjukvården? Alltså: Hannersjö, ge fan i våra katthem och dess finanser. Du äger ingen rätt att styra över dem på minsta sätt. Det är våra privata krafter och privata pengar, i enskilda föreningar!

 2. Personalen på de flesta katthem arbetar idéellt p g a eget intresse. De är alltså inte anställda och kan inte styras över på något sätt. Inte heller kan de beordras flytta sin verksamhet till jordbrukets slaktdjurs- eller hönsproduktion. Alltså: Hannersjö, glöm den dumma idén, du har inte med våra privata engagemang att göra! Vi lägger oss inte i vad du gör på fritiden!

 3. De flesta kommuner stödjer och vill ha katthemmen kvar, då de löser ett stort problem med hemlösa katter. Kommunernas verksamhet styrs av en politiskt och demokratiskt vald kommunstyrelse, över vilka Djurskyddet inte har minsta kontroll. Alltså: Hannersjö, du är fel ute!

 4. Jordbrukets slaktdjurs- eller hönsproduktion är som regel privata företag med privat vinstintresse. De har knappast intresse av att släppa in någon sorts luddig frivilligorganisation i sin verksamhet för någon sorts tycka-synd-om-djuren-åtgärd. Höns och svin hålls efter av Jordbruksverket godkända normer och ansvaret för deras vårds ligger på den enskilde producenten. Om ett gäng f.d. katthemsvoluntärer skulle försöka kliva in hos närmaste lantbrukare åtalades vi antagligen för hemfridsbrott! Alltså: Hannersjö, du som veterinär bör veta när din besiktigande roll ska påtala åtgärder hos dessa, men du har ingen rätt att kräva att de ska ta emot något voluntärt arbete! Laga din cykel!

 5. Höns och svin i liv/slaktdjursproduktionen har tak över huvudet och får mat, samt skyddas av lagar. De fryser inte ihjäl, de misshandlas inte till döds, skadas inte i trafiken, de blir inte övergivna av familjer som påstår att de älskar dem. Men den situationen har hemlösa katter!!! Alltså: Hannersjö, Djurskyddet borde inte ställa olika djurgruppers behov mot varandra utan värna om alla! Katter också!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “Den här veterinären är väl inte riktig i huvudet?”

 1. Undras vad han själv gör för att förbättra för slaktdjuren? Jag tycker det är skit att svenska grisar t ex måste leva hela sina liv instängda i små bås och aldrig får gå ut. Folk sitter och gnäller över att det är synd om danska grisar, fast svenska grisar bara har det aningens mindre dåligt. (Bara ETT exempel…) Själv är jag övertygad om att man inte kan kombinera jätte-stor-skalig djurproduktion (vilket är ett måste om alla människor i hela Sverige ska sitta och proppa i sej kött varenda dag) med ett bra liv för djuren där dom kan få gå ut och få utlopp för sina naturliga beteenden. Alltså köper jag och maken bara kött åt hundarna (mestadels kravmärkt nötkött), men är veganer själva. Så jag tycker redan jag engagerat mej för slaktdjuren på det sättet… Och sen kan vi skänka pengar till katthem, utan att se nån konflikt där. Men vad gör han SJÄLV för slaktdjuren?
  F ö så har ju inte folk slutat släppa ut kaniner, bara för att man skjuter av dom med jämna mellanrum. Och så länge folk fortfarande släpper ut nya, så är inte avskjutning nån långsiktig lösning. Den enda långsiktiga lösningen är att folk SLUTAR SLÄPPA UT sina djur… och det är ju verkligen nånting som katthemmen jobbar för, faktiskt.

  1. Jag har skrivit till Djurskyddet och till tidningen som publicerat artikeln. Man vill ju ha svar. Det som stör mig – om Djurskyddet stöder dessa åsikter – är att de är remissinstans i många myndighetsfrågor kring djur…
   *suckar* Wikki

 2. Fy tusan vad dum han är, han fattar nog inte ens vad han snackar om.
  Man blir ju orolig för allt det här snacket om att skjuta katter, hur vet man att de kollar ordentligt om det är en vildkatt de skjuter. Tänk om de skjuter en katt som har ägare.
  Ett stort problem att lösa detta, jag tycker det ska vara lag på kastrering om katten inte ska användas för avel. Men att det ska bli lite billigare på vissa ställen att kastrera, jag har hört att det är väldigt dyrt på vissa ställen.
  Politikerna tycker detta är ett problem kan väll de lägga lite resurser på det, tycker jag.
  //Puma

  1. Ja och sedan är jag lite orolig över det här med chip-märkning, de syns ju inte, tänk om nån skjuter en chippad kattstackare? *suckar* Wikki

 3. Det är så att en veterinär skall alltid se till djurens bästa, detta gör bevisligen inte denna veterinär och borde därför bli av med sin veterinärbehöright anser jag.

  Håll oss underrättade om vad du får för svar eller kommentarer, om du får några.

  1. Ja *morrar på den där veterinären*
   Du skulle se inläggen som Dalarnas Tidning fått, vetten får nog se sig om efter ett nytt distrikt. Och tänk, en sån tjänar stora pengar på alla katter han får kastrera…
   *muttrar*
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *