Hur tappar man bort en katt på nästan 20 kilo?

_kg
Personalen på Camden County Animal Shelter i New Jersey, USA, ställde sig den frågan förra sommaren. De fick ta hand om den ståtliga katten – döpt till Princess Chunk, bedömd att vara cirka 4 år  – som hittades på gatan. Katten gick inte att få in i en kattbur ens, utan man fick hämta en hundbur. När hon sedan skulle vägas, så gick kattvågen bara upp till 25 pounds så att vågens nål hoppade av när Princess placerades på den. Det vara bara att flytta katten till hundvågen, som stannade på 44 pounds dvs 19,95 kilo! Princess, som verkligen behövde motion, fick gå på promenad i koppel, och hade en kattlåda i supersize: Ett badkar…
chunk

Men när den väldiga katten fångade medias intresse och kom med i tv i ”Good Morning America” så uppdagades flera saker – katten hade en ägare, hette egentligen Powder och var en hanne… Han var helt enkelt så fet att det inte gått att se könet!

captchunk

Ägaren hade förlorat sin katt i samband med vräkning och kunde inte längre ta hand om den. Inom ett ögonblick hörde hundratals personer av sig och ville adoptera jättekatten.

algcat

Så med föreskrift om slankdiet och motion hjälpte media katten Powder att få ett nytt hem.

Skönt med lyckliga lösningar! Men snälla TV4, starta upp fler avsnitt av HITTA HEM! Vi behöver också massor av medias hjälp att rädda vanliga små kissar i Sverige!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *