Fem kattungar i en container

nsum

Anställda på återvinningscentralen utanför Näsum, norr om Kristianstad, hittade under måndagsmorgonen fem kattungar övergivna och hjälplösa på en madrass i en container på Åsens miljöstation. De tog in dem på kontoret och ringde polisen, som i sin tur fick fatt i Gitte Svaerke på Fåraboda Hundpensionat, utanför Hässleholm, och hon hämtade kattungarna, berättar tidningen Norra Skåne (www.nsk.se/article/20090525/NYHETER/891817070).

”De är mellan sex och åtta veckor, och verkar vara vana vid att ha kontakt med människor. Det rör sig inte om vildkatter, utan troligtvis har ägaren lämnat kattungarna vid containern i hopp om att någon skulle upptäcka dem. Det verkar inte som att de har lämnats att dö på återvinningscentralen.” säger Gitte Svaerke.

Och polisen kommenterar ”Vi får in en hel del upphittade katter och kattungar efter semestrarna. Det är semesterfirare som har tröttnat på att ha katt, och slänger ut djuren när sommaren är slut. Många av katterna hinner tyvärr dö innan de hittas och kan tas om hand.”

Näsumskissarna kördes igår kväll till ett kattpensionat i Vankiva, där de nu återhämtar sig och vilar ut efter äventyret på återvinningscentralen.

Vad är det med folk som inte tar hand om sina katter? KLÖS!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Fem kattungar i en container”

 1. Jag förstår mig inte på dessa hemska, hjärtlösa människor som får för sig att katter bara är slit och släng. 🙁
  Tass
  /Sture

 2. Fy f-n… För ett antal år sen så stötte min kompis Åsa på en liten kattunge ute i skogen, när hon var ute och gick med sina hundar. Den skrek och verkade helt skräckslagen. Hon fick iaf fatt i den, ringde ett katthem och fick lämna in den direkt. Senare hittade hon en igentejpad kartong i skogen, som hade rivits upp från insidan…

  1. Vilken härlig tur för kattungen att Åsa verkligen tog hand om den och inte var som genomsnittet som bara skulle ha gått förbi! Krama henne extra från mej!
   Spinner Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *