Tolv veckor gäller!

I dessa kattungetider: Lagen gäller!

Man FÅR INTE sälja kattungar som är yngre än 12 veckor!

SJVFS 2008:5
3 KAP. SÄRSKILDA BESTÄMMELSER FÖR HÅLLANDE AV KATT
9 § 
Kattungar får inte skiljas från modern annat än temporärt, så länge de behöver hennes mjölk och omvårdnad, dock tidigast vid 12 veckors ålder.
Kattungarna får heller inte lämna uppfödaren förrän tidigast vid 12 veckors ålder om inte särskilda skäl föreligger.

anluormakitens

”Särskilda skäl” borde väl en seriös uppfödare aldrig behöva åberopa? Ser du information om att katthem eller uppfödare säljer yngre kattungar, så ställ dem mot väggen och fråga vad de håller på med! Förutsatt att kattmamman lever och mår bra ska ungarna vara hos henne till 12e levnadsveckan! De sista veckorna tillsammans med mamman stimulerar den sociala kontakten och ger ett starkt stöd i den fortsatta utvecklingen av kattungen. Om ungen tvingas lämna kattmamman för tidigt kan detta medföra att den som vuxen blir socialt otrygg.

Jag skickar ett extra klös till dem som släpper iväg för unga kattbebisar! Morr!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Tolv veckor gäller!”

  1. Jag var tvungen ta Madame o hennes systrar när de bara var 10 veckor. Annars hade jag inte fått dem alls, o två av dem hade antagligen avlivats . . . 🙁
    Tack o lov så hade jag gott om tid att tillbringa med dem de första veckorna, så det var mkt gos o närhet o de fick flera varma sovplatser att välja på, bla min säng. 🙂
    Jag tror att jag lyckades uppfostra dem till fina katter trots allt. 🙂

    1. Ja ibland hamnar man bland undantagen för att rädda liv! Men Madame har blivit en underbar katt och det är väl helt ok att ha en varm katt i sängen? ^^
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *