Minns du hur nyfödd unge doftar?

Alla nyfödda varelser har en alldeles speciell doft – en sorts ren och salt doft, nästan som av hav, men också med en ton av blod och tårar…

imgfrstfdd
Nyfödda kattungar är inget undantag. De första dygnen har de denna unika kryddiga nästan euforigivande doft som gör att man bara vill tillbringa varje minut med näsan inborrad i deras lena små pälsar! Har man en gång känt denna doft från sitt eget barn, sina egna kattungar – eller som från Malikas små nyfödda – så glömmer man den aldrig!

Doften väcker så många känslor till liv – kanske är den helt enkelt signalen till att starta moderlighet hos allt omgivande, till det lilla nya livets beskydd? En fiffig funktion inkodad i allt levande, någon gång i begynnelsen… för det finns ingenting så hjälplöst som en nyfödd unge – men samtidigt finns ingen annan varelse som i sin totala hjälplöshet ändå till hundra procent kan dominera och styra hela sin omgivning!

Nu vill jag minnas, minnas doften, minnas känslan av ett litet kattungeöra mot nosen och drömma… undrar hur de ungar jag födde en gång kan ha det idag?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Minns du hur nyfödd unge doftar?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *