Sagan om Fräs den lilla panterkatten

Å jag skulle så gärna vilja läsa alla de fyra böckerna om Fräs igen! Om någon inte längre vill ha sina Fräs-böcker, så är jag intresserad….:

frs2  frs_o_sn1
frs_p_tg1  frs__esme2

Allra helst vill jag ju veta hur det går när Fräs träffar Esmeralda, för den boken har jag inte läst!

”Stora mörka moln drog fram över himlen vid det gamla stenbrottet. Uppkrupen på en sten satt en liten vilsen kattunge och såg sig omkring. Snart skulle det bli oväder. Med mycket snö. Det kändes tydligt i den klara, kalla luften. Han var så kall och trött. Ensam och smal som en speta. Med päls som en rotborste och långa svarta morrhår som håglöst slokade mot marken. Hans mamma hade försvunnit.”
Fräs mamma kom inte tillbaka. Stackars lilla Fräs begav sig ut för att leta efter henne… Det är sorgligt och samtidigt vackert skildrat, och Margareta Nordqvists teckningar går till hjärtat! Vi som vet något om hemlösa katter, vi känner igen oss i Fräs…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *