Vad ska du göra i kväll?

Jag fick en öppen fråga av Linda Rosa Chica (www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp) om mina eventuella kvällsplaner, och kom förvånat på något: Vi katter planerar inte! Vi bara inte gör det!

computercatclock1

Det här födde en tanke och den bet sig fast: Kan det vara detta som är felet med många sönderstressade människor i världen? De planerar för mycket! De funderar så mycket på framtiden och vad de ska göra med den, att när den väl kommer, så har de inte tid att uppleva den, för då håller de på med planeringen för ännu längre fram… och så där rullar det på.

kattklocka

En katt lever i nuet. En katt har varken gårdag eller morgondag, den har bara sitt nu. Därför betyder tiden heller inget för katter. Att vänta fem minuter eller fem dagar på att husse/matte ska komma hem spelar liksom ingen roll: Katten litar på att husse/matte kommer och när det sker lever den helt och fullt ut i nuets glädje att möta sina människor. Utan att klaga över att det tagit tid eller vara stressad av en stunds väntan. Männsikor mäter tid. Vi katter bara ÄR.

Det enda tillfälle vi katter använder vår röst till att beklaga en långsamt rinnande tid, det är när matskålen är tom och påfyllningen dröjer… men det har med hunger att göra!

Som svar på frågan ”Vad ska du göra i kväll då?” måste jag svara helt ärligt: Det vete katten!

Matte däremot vet vad hon gör, för hon har åkt till Katthemmets Öppna Hus kl 17-19 på Sockengatan 5 i Örebro (ingång på hörnet), och inbjuder till alla kattälskare att komma dit och kanske adoptera en  misse! Välkomna!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Vad ska du göra i kväll?”

    1. Lägg dej med en katt i famnen och bara VAR i kväll… Låt världen ha sitt brus, vila du i spinnandet – kanske dela friden med din kära?
      NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *