Att söka ett hem

66

Katter har en stark revirkänsla, och beskyddar sitt inmutade område med tänder och klor. Hemlösa utekatter är helt beroende av att ha ett revir där deras egen ensamma strid eller flockens gemenskap tryggar tillvaron i kampen för mat och boplats. Därför kommer mer än en katt till katthemmens omsorg med bistra ärr, som vittnar om den hårda tillvaron där den starka vinner och den svage körs bort.

Ibland händer det också att den tryggaste tamkatt drabbas av revirkampen, och försvinner från en älskad familj, bortjagad av motståndare som övertagit området och helt enkel hindrar hemmakatten från att komma tillbaka.

Såg du tv-programmet HITTA HEM (Avsnitt 6, TV4 i tisdags 21/4, som du kan se på TV4 Replay ett tag till) om katten Sigge, som kom hem till sin familj efter 7 år? En sorglig men underbar historia med lyckligt slut – Sigge försvann från sin familj för hela 7 år sedan, men hittades svulten och frusen intill en väg. Med öronmärkningen spårades hans ägare som blev väldigt förvånad – de ”hade ju ingen katt”! Men det var ändå deras Sigge, han hade varit lagårdskatt sedan han försvann. Men när gårdsägaren dött och stället stått övergivet länge, så då var också Sigge övergiven och for illa. Nu tog hans ursprungliga ägare hand om honom – och han kände igen dem!

Tänk om Sigge kunnat berätta sitt liv? Kanske kunde han då berättat om vad som skrämt bort honom från sitt ursprungliga hem!?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Att söka ett hem”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *