Märk Din Katt!

gaston_rex_p_christinas_arm1

Någonstans går en ledsen människa och saknar sin katt. Någonstans går en ledsen katt och längtar efter sina människor. En enkel ID-märkning hade kunnat föra dem tillsammans igen!

Alla katter sätter märken på sina människor, kanske inte alla så tydligt som rexen Gaston* gjort på Christinas arm! – men i många fall glömmer människorna att sätta bra märken på sina katter: ID-märkningar som gör att de kan hitta tillbaka hem om de kommit på avvägar.

Att ID-märka katten kan göras med chip eller tatuering hos veterinär. Hos många veterinärer får man tatueringen till rabatterat pris i samband med kastrering, annars kostar den cirka 400-500 kr. Då får man samtidigt ett Ägarintyg som fylles i och skickas in till Svenska Kennelklubbens (SKK) kattregister. Denna registrering kostar bara 130 kr (en engångssumma).

Om du bryr dig om din katt så är den värd dessa pengar! Och tänk på att också innekatter smiter ut och kan komma vilse! Glöm bara inte att skicka iväg intyget! Ibland hittas ID-märkta katter och tragiskt nog så har husse eller matte inte lämnat uppgifter till SKK…

Älskade katter märker man!

* Tatuering av Stina Nyman www.metrobloggen.se/eyescreamtattoo

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Märk Din Katt!”

  1. Matte har just fått iväg uppgifterna för mig till skk. Men hon glömde posta dem i hela 2 dagar, typiskt människominne som ej funkar.
    Men gamle Sixten kan inte matte hitta på SKK, han märktes på den tiden då SVERAK hade ägarregistret och verkar inte finnas i det nya.
    Matte ska försöka få tag i dem på SKK och fixa detta (om det går).

    1. Annars om man går in på SKKs sida så finns där nånstans en blankett som man kan skicka in – och har man ett ID-nr och så borde de ju ha något gammalt SVERAKregister att kolla mot så man slipper betala 2 gånger hoppas jag? SuperBRA av din matte att ordna detta! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *