Fästingarna är här! Usch…

fasting

Akta er, alla pälsvänner och människor, för nu är fästingeländena i farten som bara den! Mjurre hade två lösa fästingar i pälsen i morse, Ville hade en fast i halskråset, och stora matte fick pillra bort en som bitit sig fast i knävecket på stora husse häromdagen!

Det är katt-Frontlinebehandling som gäller nu och över sommaren, usch. Förra året provade vi ett örthalsband och de gjorde ingen nytta alls.

Och VARNING VARNING VARNING ! Använd aldrig hundfästingmedel (t ex ExSpot) på katter eller på hundar vars kattkompisar slickar sin jyckekompis – det är livsfarligt giftigt för katter!

 

(Läs mer info på www.dn.se/nyheter/sverige/fel-fastingmedel-dodligt-for-katten-1.738543)

fasting1

 

Agria Djurförsäkring rapporterar att förra året dog flera katter därför att deras människor varit klantiga och satt på katterna hund-fästingmedel eller satt på katter halsband med hundfästingmedel, som katter sedan bitit i eller slickat på. Tro inte att ett stort hundhalsband delat på två katter är en smart idé! Bojkotta den snålheten…

Jätteviktigt alltså: Katter ska alltid bara ha fästingmedel som är angivet för katter!

Om någon är tveksam därför att det är gifter i kattfästingmedlen också – jo visst, men i ofarlig mängd för katten. Och hur illa är det om en kisse får sjukdomar av sina fästingar och inte klarar sig? Har du en utekatt, behandla med Frontline för katt, plus kolla pälsen varje dag och ta bort de fästingar du hittar omgående. Det kan slinka dit en och annan även efter behandling. Var rädd om din katt!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

7 reaktioner till “Fästingarna är här! Usch…”

 1. Matte har stora fästingproblem när det gäller mig. Fästingmedel kan jag inte ha, för jag mår dåligt även av de som är för katter( kopiöst dreglande är ett av symptomen). Men matte kollar igenom min päls varje dag, så jag hoppas hon hittar dem.

  1. Så bra, då håller din matte koll på dig noga, duktig matte. NosPuss till henne! Ibland kan man träna sina männsikor – stora matte ser en fästing på långt håll även i den svartaste päls!
   Men nog skulle vi helst slippa krypen??!
   TassKram Wikki

 2. Är det ingen som kan komma på ett sätt att utrota dessa äckelpäckel?? De gör ju absolut ingen nytta i naturen. Vi har två katter som går ute (har tyvärr även rådjur på tomten), igår plockade vi bort totalt 24 fästingar på dem, både sådana som satt fast & sådana som kröp i pälsen. De har trots allt Frontline-behandlats… Värst är de små nymferna(förstadiet till vuxen fästing), de är ju så små att det bara är de blodfyllda som syns! Vi finkammar soffan varje dag, och trycker tejp mot tyget för att fånga upp de små odjuren. Klickar fint när man klämmer åt tejpen sedan (=blodbad!). Inte så kul när vi har en 4 månader gammal bebis som trots allt vistas en del i soffan. Fullvuxna fästingar brukar lura på och under amningskudden, men dem ser man iallafall! Jag hittade en blodfylld nymf på lakanen i spjälsängen igår…

  1. Ja man blir tokig på dem! Och på vissa katter tycks Frontline inte göra nytta alls. En del katter får stora bölder efter fästingbetten och kliar sönder sig. ”Panga rådjuren” säger husse men jag tror inte det hjälper heller…
   *djup suck*
   Och kärleksfulla kissar vill ju gärna vara hos enliten bebis!??
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *