Matte sörjer en främmande död kisse

”Ni är lyckliga ni missar som inte vet någonting” säger matte, och vi försöker att jama uppmuntrande till henne. Vi har ju ändå hört vad hon och husse pratat om: Kissen som blivit påkörd och dödad borta vid Lidl. Som matte tagit vara på och skall begrava i morgon…

gatekeeperbycarefulwhatyawishfor

Kissen har tassat vidare nu, matte, till det eviga livets katt, där alla änglakatter leker. Den har tassat genom Bortom-Livets grind, till platsen där det inte finns hårda bilar och där inget gör ont! Matte, jag kan torka dina tårar med min päls!

Husse och matte hade varit på Eurostop och handlat, och på promenaden hem fick de se några killar stå och titta på en kisse som låg vid vägen. Matte kan aldrig lämna en sådan plats, hon vill alltid se om det finns liv att rädda. Men det gjorde det tyvärr inte. Den brun-svarttigrerade kissen levde inte. De vita tassarna skulle inte springa mer.

Katten låg alldeles vid infarten till Lidl i Vivalla, och en kvinna stannade genast med sin bil och frågade hur det var med den. Mattes tårfyllda ögon räckte. ”Åh, hade den varit vid liv så hade ni fått skjuts till veterinären!” sa hon vänligt. Tänk vilken bra människa, som tog sig tid att stanna mitt i fredagsrusningen och vilja hjälpa till! (Vi tänker väldigt tacksamma uppskattande tankar om henne!) Men tyvärr fanns det inget att göra.

Mer än den sista tjänsten – att låta katten slippa ligga som kråkmat vid vägen, ta hand om kroppen och begrava den, och att försöka hitta någon som katten kanske tillhört. Matte ska försöka ordna det på något bra sätt, annons på katthemssidan och sånt. Hon tänker sorgset på den som kommer så mycket att sakna en omärkt vacker bruntigrerad katt med vita tassar och vit haklapp…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Matte sörjer en främmande död kisse”

 1. Va kul med en kattblogg. 🙂
  Jag har två underbara katter som heter Gizmo o Nova. Dom kommer från Sundsvalls djurhem o jag har haft dom 1 år, sen dom var kattungar. 🙂

  1. Katthemskatter brukar bli underbara vänner – de vet att värdesätta livet! Tack för att du gillar min blogg, länka den gärna så ses vi fler gånger!
   TassKram Wikki

 2. Hej.. detta är ett meddelande från herkules matte…
  Köpte ett längre koppel idag… 5m…
  Men jag har en fråga till dig, herkules kissar inne 🙁 Varför :/… han kan ju inte prata med mig så jag vet ej vad felet är.. han är kastrerad… bor i lägenhet,..,

  1. Hej, har varit på härlig promenad idag och rullat mig i allt skräp jag hittat, underbart!
   Ska försöka lämna lite tips med kisskatt! Ska fundera lite. TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *