Semlan ska till tandläkaren!

I morgon ska mattes mammakatt på landet, Semlan, till sin tandläkarveterinär… Som tur är vet hon inte om det idag!

_473

När Semlan kom från katthemmet till sin familj på landet 1/11 1995 hade hon väldigt dåliga tänder – tre avslagna hörntänder, blödande infekterat tandkött och kindtänder som var så övervuxna med tandsten att de knappt syntes. Hon kunde bara slicka i sig maten, knappt tugga. Då fick hon åka till veterinären, som tog röntgenbilder och med sorgsen min meddelade att Semlans tandstatus var så usel att prognosen för framtiden riskerade att bli dyster – och kortvarig… det var i stort sett inte värt att lägga några pengar på, utan låta katten klara sig så länge det gick, högst ett halvår. Men stora matte och matte var envisa och bad veterinären i alla fall göra henne så fin i munnen som det bara gick, ta bort tandsten och slipa till de trasiga hörntänderna så de inte skulle bli sämre, vaccinera och hela baletten…

_475

Men nu bevisade Semlan att katter är ett segt släkte med obeskrivlig överlevnads-förmåga – den hade tagit henne från Ryssland och hit, från ett uteliv med ungar till ett katthem, från katthem till familj: Det slog hon klorna i för att behålla! Så Semlans tandkött läkte när tandstenen försvunnit, hon kunde tugga igen och av bra foder blev hon rund, blank i pälsen, vacker, stark och levnadsglad!

_semlan_strcker_sig2

I fortsättningen har Semlan fått åka en gång om året till veterinären och fått tänderna tillsedda, och hon verkar inte visa minsta tecken på att bli sämre. Tvärtom, i morgon är det för FJORTONDE gången hon gör denna resa! Coolt, Semlan!

Och till människor som tvekar om att ta sig an en katthemskatt i lite sämre skick – ge den en chans! Katter klarar mer än man tror!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Semlan ska till tandläkaren!”

    1. Ja det sköna var oclså att trots tandskadorna när Semlan kom till stora matte, så första dagen hon fick gå ut fritt i sitt nya hem så fångade hon sex möss den första timmen! Eftersom hon hade svårt att äta dem så lämnade hon dem i en rad på trappan… Behöver man fundera då på katters livsvilja?!
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *