Språkets ruskigaste ord

Ord och betoningar betyder så mycket. Kroppsspråket spelar också in, och jag som katt läser av mycket mer av tonfall och hållning, som själva orden. Men har ni tänkt på hur mycket i människospråk som heter hårda våldsamma saker?

Här kommer människoord som jag snappat upp:

  • Rivjärn – vad klöser man med det?

  • Potatismos – stackars potatisar…

  • Slaghack – som slår och hackar vem?

  • Spikmatta – vill väl ingen ha?

  • Bråkdel – bråka nejtack, leka jatack!

  • Nosbränna – ordet får hela min päls att rysa!

  • Strykbräda – ingen vill väl ha stryk?

Jag tar en bok och letar efter snälla ord istället?

bok_cat

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *