Rosor till Johanna

ssiggejpgb (Foto: Tord Westlund)

När vildkatten Sigge släpade sig fram med brutet ben tvekade inte Johanna – hon tog honom till veterinären i Gävle direkt. Benet var av på tre ställen, kanske av en påkörning. Avlivning eller dyr operation var alternativen men Johanna tvekade inte. Arvspengarna från farmor fick rädda Sigge, en stilig silvergrå kisse som nu sitter med gipsat ben i hennes famn och spinner tacksamt.

Johanna och hennes sambo Daniel har en stuga fem mil från Gävle. I början av januari fick de se en skygg och mager katt i skogen vid stugan, och de satte ut mat till den. Katten döptes till Sigge och de åkte allt oftare till stugan för att ge honom mat och få honom tam. Men så en dag när de kom till stugan stod kattmaten orörd och Johanna anade att något hänt. Så kom Sigge stapplande på tre ben…

Trots att Johanna studerar tvekade hon inte om att satsa pengar på katten. Och operationen gick bra. Sigge ser nöjd ut i Johannas famn. Vad mer kan en vildkatt önska?

Dagens ros till Johanna och Daniel! Krya på dig, Sigge!

svart_m_ros

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *