De där hemlösa katterna…

 • borde skjutas hela bunten, de är ju en sanitär olägenhet

 • skulle vi skämmas att satsa pengar på när det finns människor i världen som lider, ta Gaza till exempel

 • är ju inte mitt ansvar, jag sköter om min katt ordentligt

 • finns det organisationer som tar reda på

 • klarar sej bra i naturen, det har de gjort i årtusenden

 • är inte så många som folk påstår

 • fattar jag inte att man kan göra så stort väsen av?

 • ge bort dom till nån så är problemet ur världen

Det här är kommentarer jag fiskat upp i min egen och på andras kattbloggar eller chattar på nätet. Skrämmande kommentarer från ignoranta, okänsliga och/eller okunniga människor som inte vill engagera sig i ett problem, inte vill erkänna det, eller lägger det på en irrationell nivå.

hunter

Hur kommer det sig att vi människor, ”Skapelsens krona”, är så okänsliga och nonchalanta mot levande varelser i vår närhet, för vilka vi har ansvar?

Meningen ovan gäller dessutom inte bara för hemlösa katter, utan för allt levande liv runtom oss. Vi är födda till den här världen med ett ansvar att göra så gott vi kan av och med det vi får: Kunskaper, talang tillgångar. Alla vet vi att av det lilla goda man kan göra bildas ringar på vattnet som gör en liten sak allt större och större. I ansvaret ingår att göra sina vattenringar utan tanke på att de ska betalas igen. Men per någon förunderlig automatik gör de det ändå – studsar mot andras godhetsringar och ger något tillbaka. Det är då vi vet att vi lever…

 • Nej man kan inte bara skjuta alla hemlösa katter, de har också rätt till ett värdigt bra liv. Precis som alla levande varelser runtom oss, människor såväl som djur.

 • Vissa av oss har begåvning att ta hand om hemlösa katter, andra till att rädda liv i det trasiga Gaza, eller andra platser i världen där någon eller något lider nöd. Var och en av oss kan göra delar av den räddningsaktion som han/hon förmår, och de har alla ett värde. Slutar vi (Människorna) att respektera de ”små liven” blir våra egna liv i det perspektivet också meningslösa… Och vi kan göra båda/alla sakerna om vi vill: Rädda människoliv, förbättra tillvaron på alla plan och skydda utsatta djur/djurarter. Bara vi släpper vår modernt bekväma egoism!

 • Om du sköter din katt ordentligt, verkligen älskar den – då kan du väl låta den kärleken omfatta en katt till? Den hemlösa katten är inte skyldig till sin situation, den har människan skapat.

 • Kattorganisationerna drunknar i arbete. Stöd dem!

 • Katter svälter och fryser ihjäl vintertid. De är ursprungligen ökendjur och värmeälskare. Lodjuret är egentligen det enda kattdjur som är anpassat till svensk natur.

 • Kan finnas mer än 100 000 hemlösa katter i Sverige!!!!!

 • Fanns det 100 000 lediga väntande hem så skulle problemet vara löst – men det finns det inte…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “De där hemlösa katterna…”

 1. Godmorgon denna söndag 🙂 Tänk vad människan kan ställa till med då deras okunighet inte vill sträcka sig längre än till dem själva 🙂 Ha en bra dag:)

 2. Knepigt problem med alla katter som ingen vill ha, alternativt utkastade sommarkatter…..har man djur måste man ta sitt ansvar, kan man av någon anledning inte behålla sin katt så ser man till att den blir omplacerad eller avlivad på ett humant sätt…..det är i alla fall min mening!
  Självklart får du låna en bild till den här sidan om du uppger att jag har tagit bilden och länkar till min sida….
  Kram Ninja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *