En katt-astrof – igen! (Varning, otäck bild!)

Nitton katter avlivades i onsdags. Nitton katter som antagligen växte upp i misär och dog i misär. Som aldrig fick veta något annat än svält, smuts och att vara instängda i ett trångt utrymme.

djurskydd_malungslen_

På en toalett (!!!) satt 19 katter instängda. En tjugonde låg död, så ihoptorkad att den satt fast i golvet.

I TIO ÅRS TID har en äldre kvinna från Malung-Sälen varit på miljökontorets agenda för vanvård av djur. Hon hade två hästar, 68 får, 19 lamm, 21 nötkreatur, ca 40 getter med killingar, 7 stora hundar och 19 katter. Alla får+lamm samt katterna bedömdes i så dåligt skick att de avlivades omgående. Hundarna var instängda i ett kök, drypande av spillning. Minst 2 av dem måste avlivas. Resten av djuren ska omhändertas.

Vad finns det för försvar? Försvar till varför man från miljökontoret låtit oräkneligt antal djur lida i säkert mer än tio år??? Den här kvinnan skulle ha haft djurförbud för länge sedan! Varför denna flathet?

Idag gråter jag för alla de här djuren! Länk: www.dt.se/nyheter/malung/article404493.ece

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “En katt-astrof – igen! (Varning, otäck bild!)”

    1. Det värsta är att det händer igen och igen. Man kan undra vad det är för fel i huvudet på folk som skaffar fler djur än de kan utfodra, sköta och motionera? Klös på dem!
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *