Katten räddade sin familj i natt

Bänkdiskmaskinen i familjens kök fattade eld i natt. Katten lyckades föra oljud så att familjen vaknade när det började brinna i villan i Sysslebäck i Värmland.

Nya Wermlands-Tidningen skriver: ”De vaknade när katten började att föra oljud, berättar länsvakthavande polisbefälet. Det visade sig att kattlarmet berodde på att en bänkdiskmaskin i köket stod i ljusan låga. Familjen – två vuxna och två barn – klarade sig utan skador. Hjältekatten är också välbehållen och brandkåren kunde snabbt få bukt med elden, som endast skadade delar av köket.”

Ibland är vi katter bra att ha! Jag skulle gissa att den här kattens familj bjuder missen på något riktigt gott. Och skaffar sig en brandvarnare också!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Katten räddade sin familj i natt”

  1. jag har hört om hundar som räddar familjer från att brinna inne, men detta är första gången jag hör om en katt.

    Katter är alltid bra att ha!

  2. Jag har en hankatt! När min kompis och jag busade så tittade min katt Måns intensivt på min kompis undrade ”vad gör du mot/med min matte” så jag pratade med min katt att det var bara på skoj, att min kompis var på skämt humör och skojade, då blev min katt Måns helt lugn och tvättade sig! 🙂 😀 ☆ ★

    1. Mjau, vi katter fattar mer än vad många människor tror och vi kan verkligen både varna, trösta och hjälpa till! Vi är bäst! Buff till Måns! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *