Vad händer med katterna i Hallsberg?

I ett hus strax utanför Hallsberg finns en stor samling katter.  En anonym anmälan att de var vanvårdade ledde till ett par besök av djurskyddsinspektörer. Vid det första besöket för två veckor sedan konstaterade man att bara i husets kök befann sig ett 40-tal katter! En del katter var magra och att alla kliade sig. Något tillstånd att ha så här många katter fanns inte heller*. Vid nästa besök för en vecka sedan blev inspektörerna hotade med kniv och ivägkörda. Polisanmälan är gjord.

Men vem bevakar katternas väl under tiden?

_katter_hos_ring_i_torsby1

Det känns som att jobb väntar både för Spinnhuset och Örebro katthem… (Bilden är från en annan kattkoloni dock!)

*Enligt lagen får man ha maximalt nio katter under förutsättning att dessa sköts och mår bra. Fler katter än nio kräver särskilt tillstånd.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *