Bibliotekets tips gör mig glad

aloy

Nästa kattbok som ska köpas blir Ylva Wallströms ”Aloysius – den röda katten”, efter tips från en charmerande bibliotekarie! Åh vad jag gillar kattälskande bibliotekarier, de tillför guldkorn i kattlivet! Kattboksamligen bara växer…

Ylva Wallströms bok lockar bara man läser kapiteltitlarna: ”TvättlineTarzan” – ”Äggorgien” – ”Matte hänger upp lianer”… så till min förtjusning hittar jag den som pdf på nätet: www.las-en-bok.com/aloysius.pdf och här är ett litet klipp ur kapitlet ”Hemhjälpen”:

”I går kväll hjälpte han mig med att sy gardiner. Lycklig och glad hängde han ömsom ner från strykbrädan, ömsom i de gardiner jag satte upp. Det blir ett mycket speciellt fall på tyget när det hänger en katt i det. Han är väldigt duktig på att klättra på strykbrädan. I går kväll lärde han sig gå ”armgång” runt hela kanten. Så gillar han att hjälpa mig hänga tvätt. Som en Tarzan i lianerna slänger han sig fram genom tvättdjungeln. Häromdagen hade han fattat speciellt tycke för en av mina tröjor och dragit ner den från tvättlinan. Sedan släpade han den stora våta tröjan uppför källartrappan och in i köket. Där lade han sig bredvid den och väntade på att den skulle torka. Inget är sig likt sedan Aloysius kom till oss!”

aloydisk2

Och en härlig artikel i tidningen KATTLIV berättar också lite om Aloysius:

”Nätterna ägnade han åt att jaga mattes tår under täcket. Jag kan försäkra att det är en skräckupplevelse att vakna upp med en katt fastbiten vid stortån, men man vänjer sig vid allt och jag lärde mig att det inte var någon idé att försöka skaka loss honom.” (www.alltomkatter.se/article.asp)

aloyhink

Det är inte svårt att förstå att Aloysius är en högst speciell katt!

Lika speciell som jag! Ylva, jag väntar ivrigt på nästa bok om Aloysius och hans vänner!

TassKram Wikki

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Bibliotekets tips gör mig glad”

  1. Åh den vill jag ha, Thindra upp i dagen.;)
    (Hon ligger och blänger på mig nu när hon hörde mig säga så)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *