Vill du byta namn, Matrix?

Huvudbry för husse och matte: Matrix bryr sig inte om sitt namn ”Matrix”. Eller rättare sagt, hon lyssnar väldigt mycket men lystrar inte och förstår inte när lockrop och prat berör henne själv. Tydligen är hon inte så van vid att bli tillfrågad om saker som ”Vill du ha mat? Vill du gå upp i sängen?” som är självklart för mig. Nu.

Men så kommer jag ihåg hur det var när jag kom till det här mysiga hemmet… med allt som jag inte förstod då: Att jag faktiskt FICK gå upp i sängen eller soffan, jag som inte fått ha tassarna alls i möblerna. Och att man KUNDE sitta i knäet på en människa för att bli smekt och klappad. Det var mycket som tagit tid för mig att komma förbi, och många ”umgås med människor”saker har jag lärt mig av stora mattes katter. Att det kan vara godkänt att sitta på bordskanten (fast inte när bordet är dukat för mat) och att man kan ligga intill husse på soffan, ja t o m ta över merparten av soffan!

_402

I alla fall så försöker jag lära Matrix (eller vad hon nu vill heta… Trocadero har husse föreslagit?!) vad som gäller här. Och faktiskt, även om hon emellanåt kilar in till den där vrån under sängen, så springer hon nu glatt runt i hela lägenheten mest hela dagarna, och vi börjar komma på hur vi ska leka! Hon har plockat igenom nästan hela mitt leksaksförråd, som är fullt med bus.

Jag som inbillat matte och husse att jag mådde bäst som ensamkatt. Nu vet jag inte riktigt om jag är en sån. Vi har blivit förtjusta i lilla RödNos allihop…. så det kan bli!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Vill du byta namn, Matrix?”

 1. Vi har haft på tok för många katter så just nu kan jag bara tänka på namn våran familj redan använt. Men namn med S eller T har alltid fungerat på våra katter. Vi har haft en Kitty, men jag kallade henne även för Kit, Kitkit och det lyssnade hon till. Wilma lyssnade inte alls, men hon såg ut som en Wilma och fick heta det ändå. Kallade henne Wilmis för att hon skulle lyssna. 😛
  I Whiskeys kull hade alla spritnamn; Bailey’s, Hotshot, Tequila och Cherry(men han döptes snabbt om till Teddy). Vi döpte om Bailey’s till Samson för han var sammetsmjuk och Hotshot blev Flisan när en vän tog över henne.

  Annars har vi haft(jag minns nog inte alla kattungenamn för det har varit alldeles för många): Missy, Bagheera(men hon var svart, passar nog bäst på svarta katter), Misse/Tiger, Snobben, Sally(Whiskey’s minsting), Figaro har dom flesta svart/vita kattungar fått heta oavsett kön för det passade så bra, Whiskers hette kattungen som var en kopia av sin mor Whiskas, men om jag inte minns fel så betyder det morrhår 🙂
  Hmm…Kommer på massor med han namn, men ska fundera en liten stund till innan jag ger upp.
  Missan hade vi ju. Det har förresten funnits två Wilma, men första Wilma blev omdöpt till Tussan när hon fick nytt hem.

  Nu kommer jag bara på marsvinsnamn 🙂

  1. Hihi vad kul, men oj vad mycket katter du har hunnit med!!! TAck snälla, jag ska fortsätta rådslå med matte och husse. Men sådan måste vi ju framför allt fråga kissen det gäller vad hon gillar!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *