Den lilla rödisen är inte så farlig

_372

Nu har lilla röda Matrix bott här hos oss en hel dag. Först var hon mest inne i sovrummet, där matte hade byggt ett kartongbo som hon kunde gå undan i. Matrix alltså, inte matte.

Jag höll självklart koll på Matrix (och matte höll koll på mig) från mitt nymonterade katt-träd (bild kommer). Hon har väldigt snabba röda små tassar, efter bara en liten stund undersökte hon snabbt hela rummet och kloade (!) till och med på mitt nya klösträd. Snäll som jag är lät jag henne hållas, men fräste litet när hon kom för nära, det här är ju faktiskt MITT revir.

På kvällen lämnade matte dörren till sovrummet öppen. Det dröjde inte länge innan en röd nos stack fram runt hörnet. Matrix tittade runt litet, men återvände ofta till det trygga sovrummet. När matte och husse la sig för kvällen låg hon och sov under sängen på en röd handduk. Under natten väckte hon oss dock flera gånger, då hon med mjamanden ville berätta för någon i närheten om allt spännande hon kunde se genom köks- eller vardagsrumsfönstret. Det händer ju så mycket spännande på natten, dessutom bor det en väldigt läcker röd kattpojke på balkongen mitt emot, Kurre! Han kan få vem som helt att jama!

_371

Nu har jag visat Matrix min balkong, och dit vill hon hela tiden för att spana på och lukta på utomhus. Hon trivs annars bäst ännu på sin handduk under sängen, men har varit ute i resten av lägenheten under dagen. Att hitta toalåda och matplats var inga problem (trots att matte gömt min matskål på arbetsbänken).

Just nu turas vi om med att leka med den nya pipande leksaksmusen matte tog med hem från kattutställningen. Matrix favoritleksak verkar dock vara en gammal champagnekork som hon hittade uppe på bokhyllan, den rasar hon omkring med i vardagsrummet. Inte bokhyllan, champangekorken alltså. Hon ligger gärna högst upp i mitt gamla klösträd, men hon respekterar att filten på bokhyllan är min liggplats.

Matrix tuggade glatt på mattes flasklilja, så den är nu ställd utom räckhåll, och matte säger något om att odla kattgräs åt oss istället. Det skulle väl vara mycket enklare att ge oss flaskliljan, den är ju färdig. Men matte säger att den är för hårdtuggad för oss och eftersom hon kan ställa undan den så får hon väl som hon vill den här gången.

_374

Nu sitter jag vid ytterdörren och tjatar om min utlovade kvällspromenad som jag skulle fått redan igår. Matrix får ha lägenheten för sig själv en liten stund, och spana ned på oss från köksfönstret, medans jag tar husse och matte på promenad. Det är skönt med en liten liten paus från att vara ”storasyster” som husse kallar det. Nu ska jag ut och vädra svansen. (Vid midnatt i Vivalla! Tur för mina människor att jag är lika tuff som en schäfer….)

Tass på er! Wikki

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Den lilla rödisen är inte så farlig”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *