Renoirs katter – konst av klass!

pierreaugusterenoirportraitofmademoisellejuliemanetwithacat

Här klappar fröken Julie Manet sin nöjda katt.

pierreaugusterenoirsleepingcat1

Sovande katt – man ser hur mjuk den är!

pierreaugusterenoirsleepinggirlgirlwithacat

…och här sover både flicka och katt.

Renoir var en av impressionismens stora namn, och målade gärna unga kvinnor, barn, natur, och i en teknik som gör tavlorna ibland lite ”suddiga”. Det är därför man får känslan av att vilja klappa hans katter!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *