Hört talas om American Curl?

bruceoctjpgforweblarge

Här är kattrasen ”American Curl”, en samling skönheter med charmigt bakåtvikta öron!

glitteroctjpgforweblarge blizzardpic
femalejpgforwebnormal mini

Rasen ”uppstod spontant” i Californien med en katt som föddes med bakåtvikta öron. Det sägs att katten en dag bara dök upp på trappan våren 1981 hos en familj som adopterade henne. I december fick hon fyra ungar och två av dem hade vikta öron. Kattungarna föds med raka öron men efter några dagar börjar de vika sig bakåt och fyra månaders ålder är de ”färdigkrökta”!

En genetiker har undersökt katterna och konsaterat att detta är en spontan mutation som blivit ärftlig. Mer finns att läsa på www.americancurl.se/info.htm

junijpgforwebnormal

 Den här tuffingen gillar jag!

                                

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Hört talas om American Curl?”

 1. Jag har inte sett någon katt som haft sådana öron. Men de ser ju kul ut. Det blir säkert en populär kattras. Särskilt i USA…

  1. JA men nu måste jag ju berätta lite om katterna som vikt öronen åt ANDRA hållet….
   Mer kommer!
   TassKram Wikki

 2. Hej hej!

  Jag är så sugen på en American Curl! Tyvärr finns det bara en uppfödare i Sverige än så länge, och det gör att det genetiska materialet är toklitet. Jag var dock spekulant på en av hennes kissar för något år sedan, men det fick vänta för vi skulle precis få en bebis då. Vår maine coon får vara herren i huset ett tag till. Men frågan är om jag inte måste skaffa mig en sån där curlis i framtiden.

  // Lollo

  1. Det verkar vara en mysig kattras. Men din Coon är väl en duktig barnvakt, precis som vi katter alltid brukar vara?
   TassKram och JulKlapp från Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *