Katten Mathilda räddad ur tallen!

patrikkattmb

Igår kom Anders Green och räddade Borås-katten Mathilda! Då hade redan Räddningstjänsten, kommunen, ett elbolag, Djursjukhuset och en annan klättrare misslyckats med att ta ned henne. Brandkårens stegbil kom inte intill med sin stege och kommunen vägrar fälla träd för att få ned en katt. Den sista dramatiska utvägen var att skjuta Mathilda, som suttit 20 meter upp i tallen sedan förra tisdagen. Det ville inte Mathildas husse Anders Olsson, som varit mer eller mindre sömnlös av oro. När Mathilda försvunnit satte Anders ut en annons i tidningen och fick snabbt svar från människor som sett kattens belägenhet uppe i trädet.

mattrd

På egen tass lyckades åttaåriga Mathilda inte ta sig ned och i blåsten jamade hon olyckligt. Men så igår under torsdagseftermiddagen kom arboristen Anders Green på plats och kunde ta sig upp i tallen till katten. Han stoppade in Mathilda under sin overall

mat1 och firade sig varsamt ned. Det var en överlyckligt spinnande Mathilda som förtjust klättrade fram ur Anders overall och ut i famnen på husse, för att sedan få åka till Blå Stjärnan på hälsokontroll. Där fick hon stanna över natten, få lite dropp och små små matportioner för säkerhets skull. Mathilda var dock så lycklig över sin räddning att hon spann så högljutt att veterinären knappt kunde lyssna på hennes hjärta, men på webbTV ( www.bt.se/webbtv/slutet-gott-for-katten-matilda(1014802).gm ) kunde man ändå se att hon hade klarat sin trädvistelse bra! Och husse kunde pusta ut!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *