Mer om Dewey…

dewey

Här kan du läsa det första gripande kapitlet om katten Dewey som hittades halvt ihjälfrusen i bokinkastet på Spencerbiblioteket i den lilla staden Spencer i Iowa:  www.hachettebookgroup.com/books_9780446407410_ChapterExcerpt(1).htm

deweyp

Den nu världsberömda katten räddades genom att tinas upp i ett varmt bad, adopterades av bibliotekspersonalen och blev bibliotekets PR-katt. Han fick sitt namn ”Dewey Readmore Books” genom en tävling, (och för den som inte vet det, kommer Dewey från mannen som uppfann ett av världens mest använda boksorteringssystem,”Dewey Decimal Classification” -Melvil Dewey) och växte upp till en röd långhårig skönhet… nu har hans liv blivit film dessutom!

dewpic

Tänk om jag kunde bli lika berömd som bibliotekskatten Dewey….? Mjau, som Metros kattmaskot?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Mer om Dewey…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *