Den trista baksidan för en hemlös utekatt

catangel1

…är när döden kommer som en befrielse från hunger, smärta och kyla.

Många tror att hemlösa utekatter klarar vintern med sin tjocka päls, men det räcker inte till. En katt behöver mycket energi, d v s näringsrik mat, för att hålla sitt värmeisolerande skydd av underhudsfett och päls. Något som många inte tänker på är också hur svårt det är för katten att hitta vatten när allt är fruset till snö och is. Det slutar med att katter ibland slickar förorenad vätska under bilar och förgiftas av allt från spolarvätska till glykol. Kylan ställer till skador på tassarna så att trampdynorna blir såriga. Kattens öron förfryser och vävnaden dör och faller av, ofta med svåra infektioner som följd. Även ögon och nos kan köldskadas.

Lova mig att det INTE händer i din närhet! Stöd ditt lokala katthem!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Den trista baksidan för en hemlös utekatt”

  1. Min käre kattvän. Jag hade gärna sett dig som vinnare OM jag fått 100 kommentarer. Nu blev det bara dryga 30 och 8 av dom var från dig. Priset är redan sålt som sagt, men håll ögonen öppna. Hittar jag nåt mer kul i mina gömmer så kommer det också att lottas ut. Var så säker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *