Rå fisk är inte bra för katter!

Jo då, du har alldeles rätt, GalnaKocken.

Katter ska inte äta rå fisk. Det har med kattens upptagning av det viktiga B-vitaminet thiamin att göra. Eftersom katten själv inte kan bygga upp B-vitaminer ur sin föda, måste de finnas i den från början. Av någon anledning skadar rå fisk kattens näringsprocess i magen så att den inte tillgodogör sig det viktiga thiaminet. Kokt eller tillagad fisk däremot är helt ok att äta, kisse mår bra av den.

fisk

Mycket bra grundläggande kattkostinformation finns på den här länken www.moonstrucks.se/foder/foder2CSS.htm som jag lånat från abessinieruppfödaren S*Moonstrucks sida.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *