Gå ut och kolla på stjärnfall i kväll…

…eller under de kommande nätterna. Dags för meteorsvärmen Draconiderna, som syns vid Drakens stjärnbild. Det är osäkert hur många stjärnfall man kan se, det syns bäst såklart om det är molnfritt och efter midnatt när månen hunnit gå ned igen.

dracons

Stjärnfallen tycks komma ur radiantpunkten (Bild lånad av Tom Callan på Cosmonova) men sprider sig över hela himlen. Titta åt nord-nordväst så hittar du stjärnbilderna! Lycka till!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *