Klappa inte en lurvig larv!

Madame och Neko har varnat mig för att nosa för nära på bumsiga humlor – jo då det vet jag att de kan ”brännas”, så jag är försiktig.

Men vet ni att lurviga larver som verkar så pälsigt mjuka är absolut ännu värre än humlor att tassa på? Den här gräsulvlarven är en av dem man INTE ska plocka upp och klappa!__large124

De små hårstråna fixar var och ett som ett getingstick ungefär och för små barn med allergi är de en farlig lekkamrat! Den ser ju så oemotståndligt gosig ut. Matte gjorde det misstaget en gång och hon kan berätta hur det kliade.

Då är det bättre att klappa mig!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Klappa inte en lurvig larv!”

    1. Du kanske har tålig hud som klarar larvernas taggstick? En del människor för hemska utslag! Eller också har du bara klappat väldigt snälla larver! TassKram Wikki

  1. Hej, googlar precis runt på denna larv då jag med största sannolikhet fick en innanför tröjan förra helgen i sydvästra Småland. Har kliat i en vecka och stora områden på magen är nu inflammerade runt hundratals små röda prickar. Jag har dragit ut små hårstrå med pincett så jag är rätt säker på att det va en larv. Inte att rekommendera innanför tröjan!!! Som nässlor fast istället för kli i 10 min kommer kliattacker till och från under lång tid. Jag är uppe i sju dagar nu och har fortfarande problem.

    1. Hoppsan! Vilken otur! Du får tvätta tröjan ut-och-in så det försvinner larvludd ur den, och själv kanske du ska ta ngon allergitablett så blir klådan mindre besvärande? TröstTassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *