Morgonbestyr på landet

På landet bor mina fyra kattkompisar som jag hälsar på ibland. Här är vad de pysslar med tidigt en torsdagsmorgon:

_199

Mjurre tar en morgonslurk nattsvalt vatten i fågelbadet av plast.

_200

Ville däremot lapar ur stenskålen, fastän vattnet är alldeles grönt. Han är inte särskilt petig av sig. Och inte verkar han må dåligt av det heller. ”Jag har ju nyvässade tänder, så inga baciller slinker ner” påstår han.

_201

Tanja solar magen på verandan. Hon har just stoppat sig full med sina favorit Royal Canin Outdoor allt vad det heter-torrfoder och funderar på en mör blåmes till efterrätt. Fast det är lite för varmt….

_202

Semlan har hittat en plats på stenplattorna som ännu är lite svala på morgonen. När det blir för varmt tassar hon över till baksidan av huset och ligger i gräset i skuggan av poolen. Det är lagom långt för en gammelkisse att gå. ”Då skulle ni ha varit med i min ungdom” säger Semlan, ”när jag reste ända från Ryssland och hit. Det var att röra lite på sig, det!” Så sover hon och det rycker i drömtassarna.

_203

Ville står kvar vid stenfågelbadet och funderar på framtiden. ”Kommer min Wikki-kompis snart?” undrar han. Matte har ju lovat.

_204

Mjurre gör försiktigt morgongymnastik med den onda högerframtassen och hoppas att Maria veterinär ska göra den bra i morgon när han ska till henne.

Och så sätter sig alla fyra katterna på vakt runt sin gård, som de brukar.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Morgonbestyr på landet”

    1. …och snart är vi fem som skuttar runt där och rotar i rabatterna igen och jagar kryp i skymningen!
      Längtande Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *