Hoppas din doktor är snäll i morgon, husse….

…matte och husse kojade tidigt i kväll, för i morgon förmiddag ska husse träffa sin doktor igen. Det låter kanske som en okomplicerad sak för vanliga människor. Att åka på ett läkarbesök är ju inget speciellt. Och så är det kanske för de flesta människor. De behöver inte ens fundera särskilt mycket över saken.

Husse har ont, mycket ont. Han har en smärtsjukdom oklart diagnosticerad som nån sorts ”myalgi”. Den smärtlindrande medicinen gör inte minsta nytta. Smärtan bränner i hela kroppen, dygnet runt. Husse kan aldrig spontant ta emot en häftig kram eller göra hastiga rörelser. Ibland är han sömnlös dygn efter dygn, vandrar runt runt utan att kunna slappna av. Han blir olycklig och sorgsen över att inte kunna leva det liv en 20åring normalt borde kunna göra. Att gå ut med kompisar, festa och dansa och stöka lite.

När andra människor stiger upp om morgonen ligger husse i en halvt medvetslös mental dvala. Han sover inte, men han ”stänger av” för att inte känna värken. Det tar matte allt mellan en kvart till två timmar att få upp honom ur sängen och hjälpa husse att komma igång. Vissa dagar går det inte – en kombination av migrän och smärta gör min fina husse till ett lidande vrak.

Nu har husse vädigt hög smärttröskel efter flera års kampsportande, men det är ingen stor hjälp. Det betyder bara att han ibland mentalt kan övervinna smärtan så att den inte syns. Värken är lika stark fast han inte visar det.

Så att stressa igång i morgon, kanske utan nån vidare nattsömn, gå till busshållplatsen och ta bussen till sjukhuset i morgon, det blir lika ansträngande för husse som ett maratonlopp.

Husse har sprungit dessa plågsamma maratonlopp i ett och ett halvt år nu utan att få någon bra hjälp. Jag och matte och alla andra som älskar honom hoppas förtvivlat att den här läkaren som han ska träffa i morgon ska bli den som förändrar det och hjälper husse att hitta receptet till att bli frisk.

Håll tassarna för husse och för oss i morgon!

__large66q

(Husse i drömmar framför sitt favorithus)

Godnattspinn från Wikki

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Hoppas din doktor är snäll i morgon, husse….”

  1. Svar: Tack! Vi är riktigt orolig just nu. Jag hoppas verkligen inte att hon lider och att hon kommer att komma hem snart.

    Tack för tipset, jag har kontakter med Djurskyddet eftersom vi varit akuthem till en liten hemlös kisse. Jag kollar deras hemsida dagligen, men jag ska ta och ringa dem i morgon för säkerhetsskull.

    Jag ska hålla tummarna att han får hjälp mot sin myalgi, det låter fruktansvärt att ha så ont hela tiden. Kram Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *