Rätt svar i kattävlingen!

Rätt svar på katttävlingen:

1. Kissen på taket finns i Riga. Rätt svar alltså B.

2. Råttfälla med 4 bokstäver: KATT.

3. I en buss sitter det 7 barn. 7 x 2 = 14 ben. Varje barn har sju ryggsäckar. 7 x 7 = 49 ryggsäckar. I varje ryggsäck finns det 7 stora katter. 49 x 7 = 343 stora katter x 4 ben = 1 372 ben. Varje stor katt har 7 små kattungar. 343 x 7 små katter = 2401 katter x 4 ben = 9 604 ben. Varje katt har 4 ben. Hur många ben finns i bussen? 14 + 1 372 + 9 604 = 10 990 ben + 2 ben på busschauffören = 10 992. 

4. Lilla katten heter Jansson i Bamseserien, men ser likadana ut i en annan serie av samma tecknare där han kallas Columbus. Båda svaren är rätt. Och den griniga siamesen heter Bucky.

5. Katten väger 4 kg. Om den väger 2 kg + HALVA sin vikt, måste alltså 2 kg vara ”den andra halvan av vikten”.

6. ”Schrödingers katt” är ett tankeexperiment som förefaller helt meningslöst för den som vet att katter behöver ha mat, vatten och frisk luft. Och att folk vid sina sinnens fulla inte stänger in katter i lådor ens för kvantfysikens skull. I synnerhet inte ihop med radioaktiva grejer som kanske skadar missen. Mer finns att läsa om det på Wikipedia ( sv.wikipedia.org/wiki/Schr%C3%B6dingers_katt).

Eftersom fråga 3 var så svår, så poängsätter jag den så här: 4 p till den som räknat rätt. 1 p till den som tagit med busschauffören. 3 p till den som är närmast rätt svar, 2 p till den näst närmast osv.

Därutöver tänker jag som domare låta charm, intelligens och stil påverka vinnar-rankningen!

Vinnarlista kommer strax! Tass på er!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *