Morgonsnacket

Jag jamar inte som andra katter! Eller rättare sagt, jag kan, om jag vill, jama som vanliga katter. Men eftersom människor har så begränsad språkförmåga, så har jag utvecklat ett lite mänskligare ordförråd som är mer talspråksliknande än jamspråk. Följden är ett ljudprogram som innehåller ett mellanting mellan kvitter, pjurr, prat och kattiska.

Matte brukar vakna först på morgnarna, och då blir jag så lycklig, det finns ju massor att berätta, plus att jag vill komma upp i famnen en liten kortis för klappar, innan jag får frukost. ”Map mjapp ip mja mä mä irp ipp mji urrr mja?!” hälsar jag henne glatt.

Sen skakar hon oftast liv i min ständigt lika yrvakna husse, och jag hjälper till med att ropa ”Jäää irr irr mjip jip bap jäo äo maaaa!” och då klappar han mig och säger ”Fin Wikki”…

Medan matte duschar och gör frukost kan jag sitta i köksfönstret och berätta för henne vad jag ser utanför. Hon förstår ganska bra nu skillnad mellan om jag ser skatorna eller om jag talar om att Flexi är ute och springer: ”Mjamjammjä… it it it!”

Jag kan också säga ”Titta på mig, jag är Wikki!” d v s ”Äi äpp irr ikik ki ip!”

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *