Kamp för det värnlösa…

IMAG0574[1]
Stora matte är trasig i hjärtat på grund av en massa hyllor, säger hon. Så katt jag är, så begriper jag ju att det ligger mer än hyllor bakom hennes ledsenhet.

”Mjau, fina Wikki!” säger hon, ”du har så rätt. Det är alldeles för mycket av allt just nu – världens slås i bitar runtom mig av ett ansvarslöst slöseri med resurser och det gör ont ont ont i en människa med hjärtat öppet för det värnlösa som behöver skyddas och räddas och bevaras.”

”Hyllorna är bara en bisak i det stora hela. Men dom är slagna i bitar nu, hundratals rejäla trähyllor som varit fullt användbara, utkastade i en container och kommer att hamna på soptippen. Tänk vad många som med glädje skulle ha tagit emot en stadig hyllsektion till en föreningslokal eller någon hobbyverksamhet för ungdomar, eller ett katthemsloppis? Jag blir så ledsen över bortslängda resurser.”

”Och bortslängda resurser, det är när ett stort djursjukhus ska ha 60 000 kr av en ideell katthjälpsförening för att operera ett brutet ben på en räddad katt, och som dessutom aktivt hindrar dem från att ta katten till en annan veterinär (Som kan ge second opinion eller göra operationen till lägre pris.) genom att anmäla dem till Länsstyrelsen INNAN de ens varit i kontakt med djursjukhuset eller katten!”
IMAG0573[1]

”Själva kan de dock låta katten ligga inne i flera dagar utan att göra operationen som behövs – då finns inga regler?!! När jag tänker på den stackars katten, vad är då en bortkastad hylla att sörja…”

”Sedan var jag på ett möte om den blivande vindkraftsparken som ska byggas inte långt från Landet. Efter flera års smussel och mummel kom det till ytan att det ska bli nio enorma vindkraftstorn på den unika gamla sjöbottnen som numera är Kafjärdenslätten och processen är så långt gången att tjänstemännen på kommunens stadsbyggnadsförvaltning har inte mandat att dra i bromsen och stoppa vansinnigheten.”

”För allt är baserat på att man utgår från att bygglovsbesluten från 2007-2008 gäller och det helt i förhållande till lagstiftningen som DÅ rådde. Att Kafjärden är del av ett riksintresse för bevarande, som gjort att senare ansökningar att bygga vindkraft i grannskapet avslagits, det spelar ingen roll.”

IMAG0573[1]
”Att denna vindkraftspark ALDRIG skulle få komma till stånd om man ser till DAGENS lagar och regler är inte relevant – lagt kort ligger och detta vackra landskap kommer att byggas sönder och samman för tid och evighet.”

”Våra tornfalkar och sällsynta lärkfalkar bryr man sig inte om, människorna om ska bo i det skadliga infraljudet inte heller. När jag tänker på den fina jordbruksslätten som är en av landets få så vidsträckta öppna platser att man kan se till fem sockenkyrkor samtidigt – vad har då några hyllor för roll….”

Jag försöker spinna tröst till Stora matte och alla de människor som ändå fortsätter att kämpa för de värnlösa och det som inte har en egen röst. Som ser värdet i både smått och stort och försöker rädda vad som räddas kan.

Hör hur jag spinner!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Kamp för det värnlösa…”

 1. Kämpa på!!!!

  Vi fyrbenta behöver alla vakna ord mot det korrupta.

  Tassar

 2. Kära Wikki
  Jag ville bara hälsa till din atora matte att inte ge upp om vindkraftsverks problematiken.
  Ett bygglov gäller bara en viss tid precis som en detaljplan för ett område(om jag inte minns fel). De måste alltså börja bygga innan den tiden går ut. Fick de bygglovet redan 2008 så är det på tok för sent att börja bygga nu ju.
  De som kan lagar och regler bäst när det gäller sånt är Boverket, vill du ha besked i frågan så tala med dem

  1. Mjau, boverket har tillfrågats. Det är en himla soppa! 21/4: Jag pratade precis med Boverket som bara kan bekräfta det här med förlängning och ändring av bygglov. Det existerar inte enligt PBL.
   Han jag pratade lät väldigt förvånad över hur kommunen kunde göra den tolkningen. Tyvärr kunde han inte hjälpa mig med några prejudikat från Mark och miljödomstolen. Tyvärr finns det heller ingen tillsynsmyndighet som har koll på kommunen. Det man kan göra som privatperson är JO-anmälan. Så flera har skrivit egen JO-anmälan plus en görs från föreningen som bildats http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.4002893-forening-tar-strid-mot-vindkraftspark … NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *